• Inici
  • Successos
  • Boques de reg dels sistemes antiincendis inutilitzades o sense connexió a la xarxa d'aigua

Boques de reg dels sistemes antiincendis inutilitzades o sense connexió a la xarxa d'aigua

| Eduard Garcia Molina | Successos
Boques de reg dels sistemes antiincendis inutilitzades o sense connexió a la xarxa d'aigua

Una de les boques de reg inutilitzades

En la memòria dels biaruts i biarudes està l'incendi que es va produir el passat 25 de març en el carrer Jesús Juan Bernabeu, en l'edifici San Cristóbal, que és conegut per ser el que més famílies acull del poble, així com ser el més gran del poble.

L'edifici, construït el 1981, alberga un total de 74 vivendes. Per la quantitat de persones que l'habiten i les seues dimensions se suposa que, especialment, hauria de tindre al dia totes les seues mesures de seguretat, tot i això, com es va demostrar el dia de l'incendi, no és així. Ja que a l'intentar utilitzar els bombers la boca de reg situada en el carrer del Perino Alt, tot just en la part que es creua amb el carrer Jesús Juan Bernabeu, no es van poder utilitzar, ja que una de les boques no es va poder obrir, segurament pel temps que portava sense utilitzar ni fer manteniment, és per això que els bombers van haver d'utilitzar una altra boca de reg pròxima al maset dels Maseros.

181

D'altra banda, una altra de les boques de reg que ajuden a l'extinció d'incendis no estava ni tan se vol connectada a la xarxa d'aigua potable de Biar, uns fets que al dia següent es van posar en coneixement e l'Ajuntament per part del president de la comunitat de veïns, Cayetano Martínez, per a que des de l'administració es posara en coneixement de l'empresa concessionària de la gestió de l'aigua potable i el clavegueram. Tot i això ha sigut recentment, fa escassament un parell de setmanes que finalment s'ha subsanat este problema, prop de cinc mesos després del succés i que es donara avís del problema. Si bé és cert que el que cal desitjar és que estes boques de reg no s'hagen d'utilitzar per a l'extinció d'incendis com el que va ocórrer el passat mes de març, i en tot cas, si s'han d'utilitzar que estiguen en condicions.

182

Les boques de reg estan situades entre els carrers del Perino Alt i Jesús Juan Bernabéu

L'article té 328 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).