Biar registra un moviment sísmic d'1'5 graus en l'escala Richter

| Eduard Garcia Molina | Successos
Biar registra un moviment sísmic d'1'5 graus en l'escala Richter

Durant la matinada del passat diumenge, un moviment sísmic d'1'5 graus de magnitud en l'escala Richter, segons s'ha informat per part de l'Institut Geogràfic nacional. S'hauria produït a les 5:24 h. i s'hauria localitzat al Sud-Oest del terme municipal de Biar, entre els termes de Villena i Saix, així mateix com a la zona de la Penya Tallà. Així mateix ho haurien manifestat també alguns veïns i veïnes a través de les xarxes socials.

Les dades de l'Institut serien les següents: Hora oficial española peninsular para terremotos situados entre 20ºW y 6ºE de longitud y 32ºN y 45ºN de latitud. Hora oficial canaria para terremotos situados entre 19ºW y 13ºW de longitud y 27ºN y 30ºN de latitud.

Escala Richter

L'escala sismològica de Richter, també coneguda com a escala de magnitud local ({\displaystyle M_{L}}) és una escala logarítmica de base 10 arbitrària que assigna un nombre per quantificar l'efecte d'un terratrèmol. Es denomina així en honor del sismòleg americà Charles Richter (1900-1985). Actualment, però, no es fa servir aquesta escala sinó l'escala sismològica de magnitud de moment, (MW) encara que en ser les dues escales molt semblants es confonen, sobretot en la premsa.

Font: Wikipedia

149

L'article té 115 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).