• Inici
  • Successos
  • [vídeo] Una espectacular tuba sorprén als veïns i veïnes de Biar

[vídeo] Una espectacular tuba sorprén als veïns i veïnes de Biar

| Eduard Garcia Molina | Successos
[vídeo] Una espectacular tuba sorprén als veïns i veïnes de Biar

El passat dimecres la zona muntanyosa de Biar va registrar el que en metereologia es coneix com una tuba, un vòrtex d'aire i vapor d'aigua consensa amb forma de tub que gira ràpidament penjat d'un núvol però sense arribar a tocar terra, un fenomen singular tot i que de curta durada i reduïda dimensió, segons s'ha informat des de mitjans com ara el diari Información o Radio Villena-Cadena SER.

 Gràcies al vídeo publicat en les xarxes per Fuensanta HG podem observar el fenomen

Des de l'Agència Estatal de Metereologia al nostre territori s'explica que hi havia registrada inestabilitat en la zona quan es va produir la tuba: "Encara que hi havia una mica de cisallament (la diferència en la velocitat del vent o la seua direcció entre dos punts) i altres ingredients com helicitat relativa a la tempesta (EHI), en general no tenien valors suficients per a produir un tornado"

No obstant això, des de l'agència meteorològica apunten que, a vegades, sorgeixen tornados amb valors fora dels intervals generals. "Especialment en el cas de tornados febles l'entorn local reduït dels quals no és ben representat pels models ni registrat amb eines de teledetecció", matisen.

D'igual forma, des de l'AEMET assenyalen que resulta rellevant destacar que, a l'hora que es va notificar la tuba, va hi haver raigs en la zona de Biar i Villena.

L'article té 58 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).