• Inici
  • Successos
  • Lamenten la destrossa de carrasques, oliveres i ametlers en els treballs de millora del camí de l'antiga via

Lamenten la destrossa de carrasques, oliveres i ametlers en els treballs de millora del camí de l'antiga via

| Eduard Garcia Molina | Successos
Lamenten la destrossa de carrasques, oliveres i ametlers en els treballs de millora del camí de l'antiga via

Un particular ha volgut denunciar els danys ocasionats a les carrasques, oliveres i ametlers que s'han produït pels treballs de millora del camí que ocupa l'antiga via del tren conegut popularment com el tren Xixarra a la zona d'El Pontarró, en terme municipal de Biar.

059

La zona afectada concretament seria la carretera que va del Camp en direcció a Beneixama, on s'ha denunciat que s'ha fet una gran destrossa entre els arbusts i carrasques, ametlers i fins i tot oliveres, i que este fet ha produït que els propietaris que tenen camps a la zona s'han enfadat per la destrossa i el procediment, ja que en cap cas haurien sigut informats d'estes obres, i menys de que les obres d'ampliació del camí pugueren afectar la seua propietat. En tot cas un fet que apuntaria a una certa deixadesa per part de les administracions local i autòmica, segons ens apunten, pel que fa al fet d'arreglar el camí així com d'informar els propietaris. Tot i que segons el testimoni s'hauria avisat l'Ajuntament per part d'un propietari i els treballs continuaren.

En tot cas, els treballs que s'han portat a terme des d'una empresa -una subscontracta molt possiblement- de Conselleria de Medi Ambient, fet pel qual s'han posat en contacte tant l'edil de Medi Ambient de l'Ajuntament de Biar, Ana Campos, com la primera edil, Magdalena Martínez.

060

El particular que ha volgut denunciar l'acció ha lamentat que en compte de podar correctament les branques dels arbres i carrasques hagen sigut arrancades de males maneres, per tal d'invertir menys temps per part dels operaris ocupats en els treballs de millora del camí, per a qui ha pogut ser més fàcil no seguir un procediment correcte podant les branques, arrancant-les i deixant-les als camps de les vores. Si bé és cert que també es planteja si les restes de la destrossa paisagística es deixaran allà.

063

Traçat de l'antiga via del tren

Val a dir que els treballs s'haurien realitzat per millorar el camí, ja que com és sabut les arrels dels arbres colindants al camí fan que la superfície es faça irregular. Tot i això el tram del camí on s'ha intervingut no està catalogat com a Via Verda.

061

L'article té 43 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).