Es canvien de nou els arbres de la plaça del Raval

Este matí al voltant de les nou treballadors de l'empresa Viveros del Vinalopó han realitzat la substitució dels arbres de la plaça del Raval (plaça d'Espanya) que es trobaven als testos de fusta que foren instal·lats el passat 16 de març, notícia que va recollir Biar Digital, per un altre tipus d'arbre.

Cal recordar que els arbres de la plaça del Raval foren talats, com s'ha explicat, el passat 16 de març per responsables de l'esmentada empresa, i després de que la brigada d'obres tapara els forats ocasionats per esta acció, es situaren els testos amb els arbres dins, que és com s'ha tingut fins ara.

 

Crítiques per part de l'oposició

Esta decisió per part de l'Equip de govern ja fou criticada per part del PSPV-PSOE "el govern municipal no ha volgut esperar a resoldre la pregunta plantejada en l'últim ple, simplement s'han dedicat a llevar els arbres sense donar-nos resposta", ja que en l'anterior Ple Municipal de febrer, celebrat el dia 27, des del Grup socialista es va preguntar a l'Equip de govern pel que fa a esta actuació, pregunta a la què es va respondre per part de l'Equip de govern durant el passat ple, que se celebrà dilluns 31 de març.

Després del canvi, des del Grup socialista s'han preguntat sobre les raons del canvi, i sobre els costos que ha tingut això, ja que s'ho han trobat "per sorpresa" i a més a més sense cap informe tècnic segons els socialistes, fins i tot des del PSPV-PSOE s'han preguntat si "el regidor de parcs i jardins està més qualificat que els tècnics a l'hora de prendre decisions d'este tipus".

Per part d'EUPV també s'ha volgut preguntar mitjançant una entrada al Registre de l'Ajuntament per les raons que van dur al talat dels arbres així com es preguntava quins havien sigut els criteris tècnics tant per avaluar el dany ocasionat pels arbrers com les possibles solucions, fet que s'ha recordat en el Ple del mes de març, al restar a l'espera de resposta.

D'altra banda, el tema també ha transcendit a les forces sense representació al consistori local, com la CUP, que en la seua crítica del Ple municipal del mes de març ha volgut replicar que "cal estudiar el tipus d'arbre que es planta per saber si les arrels creixen cap avall i així no danyar el paviment", com també han afegit que "amb els problemes que està passant la ciutadania no s'entén que es dedique tant de temps a estos fets".

 

Explicacions des de l'Equip de govern

Finalment, des de l'Equip de govern es va justificar el canvi dels arbres de la plaça pels testos explicant que els arbres al créixer començaven a donar problemes al començar a clivellar el paviment de la plaça, i han justificat la decisió per evitar-ho, com es va explicar durant la celebració de l'últim Ple municipal celebrat el passat dilluns, 31 de març.

 

04

Dos dels nous arbres a la plaça del Raval.

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital El Club de Patinatge Biar oferta proves gratuïtes tots els dilluns i dimecres de setembre. https://t.co/UsZegCVGRF
10hreplyretweetfavorite
BiarDigital La xarrada #StopAlFoc serà el pròxim dilluns 27 de setembre a les 18:30 a l'auditori de la Casa de la Cultura. https://t.co/84PIkP1CbX
10hreplyretweetfavorite
BiarDigital La V Reconco Trail #Biar torna després de la pandèmia. El diumenge 26 de setembre a partir de les 9 del matí al pas… https://t.co/8nZR1n5cmj
10hreplyretweetfavorite
BiarDigital Vos portem una nova entrega d’Estudiant fora amb Noelia Coloma Navarro, qui ens relata la seua experiència d’… https://t.co/ekiHjz9wP1

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com