Biar participa en un ampli projecte educatiu sobre drons amb finalitats socials

La Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) col·labora en la posada en marxa de la II Fira Aèria, un projecte educatiu que pretén que joves d'entre 12 i 18 anys aprenguin a construir drones amb fins socials.

La Fira Aèria és una proposta que busca fomentar l'empoderament tecnològic de joves estudiants d'ESO i Batxillerat mitjançant la construcció d'un dron i la reflexió sobre la tecnologia en conjunt com a instrument social de l'activitat humana.

Així mateix, busca imaginar el futur aeri mitjançant l'ampliació de coneixements i habilitats en un espai d'aprenentatge i creació inclusiu i cooperatiu per a adolescents, segons ha destacat la UMH en un comunicat. Aquest projecte, amb un pressupost de 50.000 euros, compta amb la participació de l'empresa del Parc Científic de la UMH, El Caleidoscopi i una trentena d'ajuntaments d'Alacant, València, Castelló i Múrcia, entre ells el de Biar.

La primera etapa del projecte és la formació dels prop de cent professors inscrits, els quals posteriorment s'encarregaran de guiar els seus alumnes en el desenvolupament d'un projecte, que començarà amb una revisió històrica dels models de les relacions entre la tecnologia i la societat.

El procés continuarà amb una introducció a la teoria del vol i, finalment, se centrarà en el disseny i construcció d'un dron, que haurà de realitzar activitats de benefici comú per a l'entorn local.

Tots els centres participants (amb al voltant de 2.500 alumnes en total) seran convocats el proper mes d'abril per presentar els seus treballs a la II Fira Aèria, que tindrà lloc al Palau d'Esports del campus d'Elx de la UMH.

Els participants hauran de dissenyar i construir els expositors on mostrar a la resta de participants les habilitats socials i artístiques dels seus artefactes voladors. En el desenvolupament dels cursos de formació també ha participat el Museu Didàctic i Interactiu de Ciències (MUDIC), ubicat al campus d'Oriola de la UMH.

Els cursos formatius per a mestres s'impartiran a les seus de les localitats de Benidorm, Onil, Dénia, Canals, Almoradí, Vila-real i Sant Vicent del Raspeig, segons informen fonts de la UMH.

Mitjà

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital El Sindicat també s'ha mostrat sorprés per la falta de resposta de tots els partits polítics amb representació a l'… https://t.co/wHF6mVkFc3
9hreplyretweetfavorite
BiarDigital El Xaloc ha volgut definir com a "biaruts i biarudes il·lustres que representen el seu gran poble". https://t.co/gHrnz4gqVA
BiarDigital La comissió ha el·laborat un podcast recollint testimonis anònims de diferents tipus de violència de gènere. https://t.co/pPX3qJqKH7
BiarDigital Aquests són els resultats i les cròniques del del passat cap de setmana- https://t.co/DpoF9k381r

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com