Es presenta la Cadena de Visites Turístiques Solidàries que recuperarà la «nit de les ortigues»

Ahir l'Ajuntament de Biar va ser l'escenari triat per presentar per part de la regidora de Turisme, Cristina Hernández, i l'alcalde de Biar, Julio Sanjuán, la cadena de visites turístiques solidàries organitzades des de la mateixa regidoria.

Per part de Sanjuán es va voler agrair la participació de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), APADIS , APANAH i l'Associació contra l'alzheimer per la seua col·laboració en les rutes solidàries, entitats a qui anirà destinat el fons solidari, així com va explicar que estes rutes es realitzaran durant tot l'any.

Per part de Cristina Hernández, com a regidora de turisme, va detallar que tot i que ja es fan rutes guiades al poble, estes seran diferents, ja que la iniciativa consta d'una cadena de visites turístiques que tenen per objecte donar a conéixer el «ric i variat patrimoni cultural del nostre municipi». L'edil també va explicar que es realitzarà un mínim de dues rutes al mes i que la novetat serà que es barrejarà «la cultura amb la solidaritat» obeint al sentir solidari de l'Equip de Govern.

Hernández va valorar de forma molt positiva les rutes que fins ara s'han dut a terme, i que continuaran en col·laboració a les associacions esmentades, oferint la possibilitat a qui realitze les rutes de donar un donatiu a qui vulga fer-lo, un donatiu que anirà destinat a estes associacions benèfiques. Per dur a terme la donació, la guia de les rutes durà la guardiola solidària, d'esta guardiola els dipositaris de les claus seran els presidents de les respectives associacions, que a final de trimestre l'obriran per poder destinar els diners recaudats a les seues obres benèfiques. L'assignació a les associacions es va realitzar per sorteig: el primer trimestre de l'any l'entitat beneficiada serà APANA, a la què seguiran l'AECC, APADIS i el quart trimestre de l'any correspondrà a l'associació contra l'Alzheimer.

La regidora de Turisme també va assenyalar que hi hauria algunes rutes especials, com ara per al 13 de febrer, realitzant «la ruta dels enamorats» o el 26 de març, ja que de cara a Setmana Santa es recuperarà una tradició perduda a Biar, «la nit de les ortigues», ja que durant el Dissabte de Glòria els xics del poble deixaven a les portes de les xiques rames de pi a les xicones que els podien agradar, o bé ortigues a les què segons els cànons de l'època pogueren jutjar amb menys aprovació.

Per part de Jorge Ribera (APADIS), Juan Francés (AECC) i Mª Teresa Albero (Associació contra l'Alzheimer) que acompanyaven a la regidoria i l'alcalde en la roda de premsa, aprofitaren per agrair la iniciativa de l'Ajuntament de Biar, així com posar de manifest la seua predisposició per esta iniciativa pionera al nostre poble, i posant de manifest les necessitats de les associacions d'àmbit benèfic com les que representen. La roda de premsa es va tancar amb un torn de preguntes on tant representants d'associacions, com representants polítics donaren resposta als mitjans de comunicació presents.

Les rutes programades per al primer trimestre de l'any:

Rutes diürnes (Eixida des de la Pl. de la Constitució a les 11h.)

17 i 31 de Gener.

14 i 28 de Febrer.

20 i 27 de Març.

Rutes nocturnes (Eixida des de la Pl. de la Constitució a les 19h.)

13 de febrer, ruta dels enamorats

26 de març, ruta de la Setmana Santa, «nit de les ortigues»

Per a més informació i reserva de les visites guiades cal posar-se en contacte amb l'Oficina d'Informació i Turisme: 96 581 11 77 o per Facebook en «Turismo Biar».

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital El Sindicat també s'ha mostrat sorprés per la falta de resposta de tots els partits polítics amb representació a l'… https://t.co/wHF6mVkFc3
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital El Xaloc ha volgut definir com a "biaruts i biarudes il·lustres que representen el seu gran poble". https://t.co/gHrnz4gqVA
BiarDigital La comissió ha el·laborat un podcast recollint testimonis anònims de diferents tipus de violència de gènere. https://t.co/pPX3qJqKH7
BiarDigital Aquests són els resultats i les cròniques del del passat cap de setmana- https://t.co/DpoF9k381r

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com