Es prescindirà de l'acompanyament musical per a l'acte d' "El Paseíllo"

Durant la sessió plenària de l'Ajuntament de Biar celebrada ahir, entre altres decisions, es va aprovar prescindir de l'acompanyament musical que s'havia realitzat fins ara els dies de Festes de Maig, quan la Corporació Municipal ix de l'església Ntra. Senyora de l'Assumpció per dirigir-se a l'Ajuntament, amb l'acompanyament musical de la Societat Unió Musical Biarense, un acte amb uns segons de durada i que a Biar es coneix popularment com "El Paseillo".

Val a dir que esta qüestió ja es va tractar en l'anterior Ple Municipal d'octubre, tot i que es va decidir que anara al Consell de Participació Ciutadana, celebrat el passat 11 de novembre i que segons va explicar Joan Lluís Escoda, portaveu de Compromís en el Consistori local i regidor de Cultura, Patrimoni i Tradicions, el Consell va decidir "que era una decisió política que calia prendre's al Ple".

Les afirmacions d'Escoda van trobar suport també en el Grup d'Esquerra Unida, que a través del seu portaveu, Vicent Galvany es va mostrar també partidari de la proposta i que la Societat Unió Musical Biarense no realitzara l'acompanyament musical a la Corporació Musical, ja que la "Corporació pot fer perfectament eixe recorregut sense que els acompanyen", com també per part del Grup Socialista, qui en veu de la seua portaveu, Asun Gregori, va manifestar que "es tractava d'un fet obsolet", com també "que hi ha coses molt més importants al poble per les quals preocupar-se".

La proposta es va trobar amb l'oposició del Grup Popular, que en veu de la seua portaveu, Magdalena Martínez, va recriminar a l'Equip de Govern que era una "decisió que es carregava una tradició de segles que fins i tot havia estat regulada per una Ordenança Municipal", convertint l'acte en "un ball sense música".

La rèplica va arribar per part de Joan Lluís Escoda, qui va respondre als populars explicant que hi ha "una diferència bàsica, a l'entendre de forma diferent la política", diferenciant entre qui representa "la nova i la vella política". Un canvi que segons Escoda "no afecta a la idiocincràcia del poble", lamentant també que els populars havien "tingut molt de temps per reinvindicar les tradicions i que no ho havien fet".

Finalment, l'alcalde Julio Sanjuán, va tancar el torn de rèplica procedint a la votació i aprovant-se la moció amb els vots a favor dels Grup Socialista, de Compromís i d'Esquerra Unida, i el vot en contra del Grup Popular. Tot i que com és natural "El Paseillo" es mantindrà, no serà necessari que la banda de música interprete cap peça al pas de la Corporació Municipal i a l'acabament de cada u dels dies de Festes en virtut de la decisió presa.

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Dotze dones i un home han deixat les llistes de l'atur. @GVAlabora https://t.co/9BIMXZpcUv
BiarDigital Els més joves del CD Biarense portaven un any sense jugar a causa de la pandèmia de la #Covid19. https://t.co/6hEXEtaFHH
BiarDigital Tot i les bones dades cal continuar amb les mesures preventives contra la #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/9ZBM2mHmlE
BiarDigital "¿Qué artista español ha conseguido que gente tan chauvinista como los franceses tarareen (se los saben de memoria)… https://t.co/IKfymdIaxA

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com