La Plataforma Recuperació Urgències 24 h. registra una moció per dur-la al ple de dijous

Un veí del poble, en representació de la Plataforma que es va crear dimarts i que té la intenció de recuperar el servei d'urgències 24 h. del Centre de Salut de Biar, ha registrat aquest matí una moció per presentar-la al ple municipal que pressumiblement se celebrarà dijous de la setmana que ve, ja que habitualment se celebra l'últim dijous de cada mes, a no ser que siga festiu o algun altre motiu.

En la moció es fa una xicoteta exposició de motius d'aquests dos anys sense servei d'urgències nocturnes, es parla de les signatures recollides per demanar el restabliment del servei, així com dels inconvenients, que segons aquesta Plataforma, té que els ciutadans i ciutadanes hagen de desplaçar-se a Villena. A continuació s'exposa de forma detallada els avantatges que es guanyarien en el cas del restabliment del servei, segons la Plataforma que defensa aquesta opció.

Principalment la Plataforma Recuperació Urgències 24 h. Biar demana a l'ajuntament de Biar que done suport a la mateixa, així com s'insta a que "l'ajuntament de Biar inicie els tràmits oportuns perquè Conselleria de Sanitat restablisca les Urgències 24 h. del Centre de Salut de Biar".

Segons hem pogut saber des de Biar Digital, la intenció de la Plataforma local és convocar els veïns i veïnes que vulguen assistir al ple de l'ajuntament per tal de poder seguir en directe la decisió del plenari pel que fa a la votació de la moció, tot i que faltarà que algun dels tres grups que tenen representació en el consistori local vulga presentar aquesta moció i entre dins dels terminis legals per presentar-la, en cas contrari haurà de ser inclosa per urgència, si és que el plenari vota també favorablement aquesta petició.

 

Resposta de la Plataforma a l'alcaldia

Després de les declaracions de l'alcaldessa, Magdalena Martínez, en Intercomarcal TV dimecres passat, la Plataforma, mitjançant la seua pàgina de Facebook ha volgut aclarir que "molt clar que no és responsabilitat de l'Ajuntament obrir o tancar les Urgències, si no de la Conselleria de Sanitat". Reproduïm a continuació el que ha volgut manifestar la Plataforma:

Davant de les declaracions que la Sra. Alcaldessa de Biar va fer a Canal Intercomarcal assenyalar que des de la Plataforma tenim molt clar que no és responsabilitat de l'Ajuntament obrir o tancar les Urgències, sinó de la Conselleria de Sanitat (encara que sí determina que s'obriguen en Festes de Maig o en Cap d'Any).

Ara bé, el poble de Biar vol tindre Urgències 24 h, per molt que s'entesten en remetre'ns a informes. No som números, som persones. Persones que demanem estar ben atesos, com hem estat fins fa dos anys. A més a més, les raons econòmiques no són tals ja que, com ja s'ha assenyalat a les reunions el metge d'Urgències continua treballant a Villena.

Sabem que no és responsabilitat de l'Ajuntament de Biar, però voldríem que defensaren aquesta necessitat d'una manera activa i amb força, perquè és el poble qui ho demana. Us convidem a que mireu els videos i que cadascú traga les seues conclusions.

Descarregar els arxius adjunts:

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital El Club de Patinatge Biar oferta proves gratuïtes tots els dilluns i dimecres de setembre. https://t.co/UsZegCVGRF
12hreplyretweetfavorite
BiarDigital La xarrada #StopAlFoc serà el pròxim dilluns 27 de setembre a les 18:30 a l'auditori de la Casa de la Cultura. https://t.co/84PIkP1CbX
12hreplyretweetfavorite
BiarDigital La V Reconco Trail #Biar torna després de la pandèmia. El diumenge 26 de setembre a partir de les 9 del matí al pas… https://t.co/8nZR1n5cmj
12hreplyretweetfavorite
BiarDigital Vos portem una nova entrega d’Estudiant fora amb Noelia Coloma Navarro, qui ens relata la seua experiència d’… https://t.co/ekiHjz9wP1

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com