S'apropen les Fetes de Maig

Com ja sabeu del 10 al 13 de maig, se celebren anualment a Biar una de les Festes de Moros i Cristians més antigues i singulars de quantes se celebren en tot el llevant valencià. Són els dies grans per excel·lència de la vila.

Rememoren les lluites entre almohades i les tropes del Rei Jaume I el Conqueridor en 1245, que amb la conquesta de Biar per a la Corona d'Aragó, va marcar l'antiga frontera entre el Regne de Castella i el d'Aragó.

Com a actes singulars i característics està la "Baixada de la Verge", portada a coll per biaruts des del santuari la nit del 10 de maig, amb l'encès de les fogueres en les muntanyes que envolten la vila.
Un altre acte singular és el mesurament i posterior ball dels Espies, que es duu a terme la vesprada del dia 11, i que finalitza amb l'arribada al castell instal·lat en la Plaça per a les ambaixades, de l'efígie de Mahoma. És un altre acte singular d'aquestes Festes. En ell es donen una mescla de representació i folklore. Simbolitza com les tropes mores disfressades intentaven conquerir la fortalesa.

També cal destacar l'Entrada de Moros i Cristians, primer acte de participació massiva, que es duu a terme la vesprada del 10 de maig.

!Esperem la vostra visita!


Pregoner del 2015, D. Vicente Esparza.
Cartell, Dnya. Maika García Martín.

A quest enllaç es pot trobar el adjunt amb el programa http://www.biar.es/index.php?noticia=2180 .

Font: http://www.biar.es/index.php?noticia=2180

Redacció: Raül Gay

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Dotze dones i un home han deixat les llistes de l'atur. @GVAlabora https://t.co/9BIMXZpcUv
BiarDigital Els més joves del CD Biarense portaven un any sense jugar a causa de la pandèmia de la #Covid19. https://t.co/6hEXEtaFHH
BiarDigital Tot i les bones dades cal continuar amb les mesures preventives contra la #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/9ZBM2mHmlE
BiarDigital "¿Qué artista español ha conseguido que gente tan chauvinista como los franceses tarareen (se los saben de memoria)… https://t.co/IKfymdIaxA

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com