• Inici
  • Societat
  • Es dóna pas a la constitució d'una Plataforma per la recuperació de les urgències 24 h. [vídeo]

Es dóna pas a la constitució d'una Plataforma per la recuperació de les urgències 24 h. [vídeo]

| Eduard Garcia Molina | Societat

Ahir mateix es va realitzar la reunió pública que pretenia ser el punt de partida per crear una plataforma que demanara la recuperació del servei d'urgències 24 h. del Centre de Salut, tancades per la Conselleria de Sanitat ara fa tot just dos anys. L'acte, convocat per veïns i veïnes a títol individual, va començar a la sala multifuncional de la Casa de Cultura al voltant de les 19:30 h., amb la intervenció de Joan Lluís Escoda, que va afirmar que aquest acte era continuació de l'anterior, realitzat el dia 3 de desembre al Centre Social "José Hernández Parra", va comentar que després de la recollida de 1.700 signatures al poble, per part d'Aída Campos i dur-les a l'ajuntament uns mesos després del tancament del servei, res més s'ha sabut, així com que es demanaran les signatures. Així com va comentar que amb l'acte d'ahir es dona per constituïda la Plataforma per la recuperació de les urgències 24 h. de Biar, i que tots aquells veïns i veïnes que vulguen participar poden fer-ho a nivell individual.

En segon lloc, va intervindre Aída Campos, qui va detallar la seua labor en la recollida de les 1.700 signatures per demanar la reapertura del servei realitzades a través d'Internet i en paper, i va adduir que tot i l'elevat nombre de signatures no es tingueren en consideració, ja que des de l'ajuntament es va donar la resposta que per qüestions d'estalvi i millora del servei les persones de Biar que vulguen ser ateses a partir de les nou de la nit poden fer-ho al Centre Sanitari Integrat (CSI) de Villena, tot afirmant també que la distància en kilòmetres és molt poca. Campos també va informar que darrere la plataforma no hi havia cap partit polític i que era una iniciativa ciutadana la que promovia aquesta plataforma, així com que tampoc corresponia a cap ideologia concreta, ja que "la salut ens afecta a totes i tots per igual".

Per part dels ponents també es va informar els assistents de les properes activitats que es posaran en marxa des de la incipient Plataforma, com ara la sol·licitud d'una reunió amb l'alcaldessa, Magdalena Martínez, la realització de banderoles per posar-les als balcons, la presentació d'una moció a les Corts Valencianes per part dels grups de l'oposició, la preparació de concentracions davant del Centre de Salut i que totes aquestes accions aniran acompanyades de notes a la premsa per donar-ho a conéixer, així com la creació d'una pàgina en Facebook.

Per últim, es va donar pas a que els assistent, aproximadament unes 70 persones, donaren la seua opinió i aportaren idees si així ho trobaven convenient. Entre altres es va decidir aportar i debatre una Declaració de Principis per a la Plataforma així com la idea que va aportar un veí de proposar als tres grups polítics que tenen representació a l'ajuntament de presentar una moció al ple del mes de febrer que inste a Conselleria de Sanitat al restabliment del servei d'urgències, i així "es podria veure quina és la voluntat política de cada u", segons la persona que ho va proposar. També es va parlar que caldria convocar els veïns i veïnes a anar a eixe ple per tal de deixar clara l'opinió de la ciutadania. Aquesta proposta va meréixer l'atenció de la regidora socialista Asun Gregori, qui va dir que es comprometia a dur-la al pròxim ple si res no ho impedia.

D'altra banda, per part de la regidora de cultura, Emilia Payà, que també es trobava entre el públic, va afirmar que la decisió del tancament de les urgències va ser objecte de la poca afluència de gent, i que per això des de Conselleria es va haver d'agafar eixa decisió, també va defendre que al CSI de Villena es compta amb un millor equipament i mitjans des que la gent de Biar ha d'anar allí per ser atesa, així com va afirmar que posat que els veïns de la Canyada, el Camp de Mirra i Beneixama no pujaven al Centre de Salut a Biar per ser ateses, si no que anaven a Villena, i aquest fet va fer que la ràtio de persones ateses al Centre de Salut de Biar fora cada vegada més baix.

Finalment es va tancar l'acte amb la perspectiva de noves reunions per coordinar la Plataforma i la convocatòria d'assistir al proper ple de l'ajuntament de Biar, que presumiblement se celebrarà dijous de la setmana que ve i així veure quina és la resolució de la moció que es presentarà.

Vídeo: Què podem fer? (Part 03) | Què podem fer? (Part 04) | Què podem fer? (Part 05-Intervencions) - Realització: Obert Ara

L'article té 54 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).