Biar participa en programes escolars de la Diputació d'Alacant sobre igualtat de tracte i no discriminació

La Unitat de Ciutadans Estrangers de la Diputació d'Alacant oferirà aquest any un total de 131 sessions dels programes de sensibilització escolar en matèria d'igualtat de tracte i no discriminació, en què participaran més de 3.200 alumnes de la província.

Els cursos, que s'imparteixen entre els mesos d'octubre i desembre per part d'educadors socials i personal especialitzat en integració, s'emmarquen en els programes 'Tots construïm el futur' i 'Amb la diferència cap a la convivència'. Segons ha informat Escaparate Digital.

La vicepresidenta de la Diputació i diputada d'Igualtat i Joventut, Mercedes Alonso, explica: "Aquest any hem incrementat un 8% el nombre de sessions, ja que els centres escolars valoren aquesta activitat com a molt satisfactòria i enriquidora per a l'alumnat perquè els aporta valors i millora la convivència a les aules ".

El primer dels programes, 'Tots construïm el futur', va dirigit a alumnes de Primària, amb l'objectiu de sensibilitzar a la igualtat de tracte i la no discriminació. En total es realitzaran 55 sessions interactives i dinàmiques en 19 centres escolars de 14 municipis, entre ells Biar, amb la participació de 1.304 alumnes de 5è i de Primària.

Amb aquest programa "es pretén sensibilitzar els més petits a la igualtat de tracte i la no discriminació per anar fomentant des de la infància actituds i reaccions positives davant de la immigració", ha assenyalat Alonso.

D'altra banda, el curs 'Amb la diferència cap a la convivència' està dirigit a joves d'entre 12 i 18 anys "per fomentar la cohesió grupal, promoure el respecte a la diversitat i la millora de la convivència". En aquest cas, s'han programat 76 tallers de dues hores de durada amb alumnes de 20 centres educatius -quatre col·legis i 16 instituts de Secundària- de tretze municipis de la província, entre ells Castalla i Ibi.

Aquesta acció arribarà a 1.900 alumnes, aproximadament, que podran informar-se sobre com gestionar positivament els conflictes o com afrontar-los.

Imatge: Escaparate Digital

1 comentari

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital En forma de vídeos curts des d’Esquerra Unida Biar es posicionen sobre diversos temes municipals. https://t.co/e8nwsxWhJJ
7hreplyretweetfavorite
BiarDigital "Un baño de sangre está a punto de producirse. La #ONU, verán, mirará para otro lado hasta que la matanza haga sonr… https://t.co/MoKauUiee5
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital #Biar manté una incidència molt alta en pràcticament 500 casos per cada 100.000 habitants. @GVAsanitat https://t.co/cmVdpidtQI
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital La regidora de Cultura, Amparo Albero, ha indicat que “la programació s'ha dissenyat perquè els grups locals cobren… https://t.co/yqf0fQlFGv
8hreplyretweetfavorite

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com