Es troben restes dels segles XV i XVI en les obres de l'església de Biar (fotos)

El proper diumenge entre les 17 i les 19 h. es realitzarà a la Parròquia Ntra. Senyora de l'Assumpció una sèrie de visites organitzades en grups de vint persones per tal de poder vore el pis del temple, ja que per les obres que s'estan realitzant es pot veure sense el pis de marbre.

Com s'ha informat des de la parròquia en el butlletí parroquial "Aleluya" d'esta setmana, està previst que si la seguretat ho permet, anirà permetent-se este tipus de visites, ja que el temple sols està obert als tècnics i persones que treballen en l'obra. Des de la parròquia s'anirà detallant després de la celebració de les misses els dies i hores que es podran visitar les obres. De fet la celebració litúrgica s'ha hagut de traslladar a l'ermita del Loreto.

La necessitat de realitzar les obres

Val a dir, que la Comissió d'Obres de la Parròquia es començaren a detectar l'any 2010 que en algunes parts del pis començava a afonar-se, davant de l'agravació del problema en anys successius, l'anterior retor, Miguel Ángel Cerezo, va recomanar a la Comissió d'Obres posar-se en contacte amb un arquitecte, i la mateix Comissió va parlar amb l'arquitecte local Mateu Molina per tal que poguera emetre un informe.

En l'informe s'explicava la necessitat de realització d'obres per un problema en la cimentació. Val a dir que al ser la parròquia un Bé d'Interés Cultural (BIC) ha hagut de ser la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport qui done el vist i plau a la realització de les obres.

Una vegada realitzat el projecte d'obres per part de Mateu Molina i rebut el consentiment de Conselleria a finals de setembre, així com la llicència d'obres per part de l'Ajuntament de Biar, les obres s'han posat en marxa fa uns dies.

 

Quines són les obres que s'estan realitzant?

Principalment s'està refermant el ciment, tant de la nau central com de la capella de la comunió amb unes excavacions d'uns 30 cm aproximadament. Així mateix, s'aprofitarà per canviar el pis del temple. S'instal·larà sol radiant, per a aprofitar millor l'energia i escalfar de forma més efectiva l'església.

 

Trobats soterraments

Les obres del centre parroquial estan fent que es troben alguns soterraments, ja que, com s'explica des de la parròquia, era el costum en segles anteriors soterrar als difunts allí. Tot i que s'està contant amb l'assessorament de Ruth Falcó, com a arqueòloga, i les restes que es troben s'estan documentant i es traslladaran al cementeri municipal.

També s'està trobant algun material que no s'esperava, com és ceràmica realitzada a Biar entre els segles XV i XVI. La ceràmica es durà al Museu Arqueològic d'Alacant, segons ve marcat per llei.

 

Finançament de les obres

Des de la parròquia s'ha buscat entre diferents entitats bancàries per tal de fer un préstec amb les condicions més avantatjoses. Tot i això, des de la parròquia s'ha demanat la col·laboració a empreses, associacions i veïnat per tal de poder fer front al seu pagament i així continuar desenvolupant la seua labor.

 

Fotos: Parròquia de Biar

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital RT @Biarsensacion: 🧥👛Compra als comerços AEBI o gaudeix dels bars i restaurants associats del 14 al 25 d'octubre i participa en el sorteig…
7mreplyretweetfavorite
BiarDigital Quatre dones han deixat les llistes de l'atur, tot i que cinc homes s'han donat d'alta, per tant el saldo és d'una… https://t.co/UfbrfK9gvB
7hreplyretweetfavorite
BiarDigital Els fulls per poder signar es troben en molts establiments comercials de #Biar. https://t.co/SSFzhjoUTz
BiarDigital Recordeu que podeu descobrir la vinyeta d'este mes amb el vostre exemplar de Biar Digital en paper, en les papereri… https://t.co/8ZZdUmj4rM

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com