• Inici
  • Societat
  • La desocupació puja en huit persones a Biar durant el mes d'agost

La desocupació puja en huit persones a Biar durant el mes d'agost

| Eduard Garcia Molina | Societat
La desocupació puja en huit persones a Biar durant el mes d'agost

Font: Pixabay

El passat mes d'agost ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 199 veïns i veïnes- amb una pujada de 4,19%, huit persones han perdut el seu lloc de treball respecte de les xifres del passat mes de juliol.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 126 treballadores respecte a 70 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 130 persones -42 homes i 88 dones-.

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 60 persones en desocupació -38 dones i 22 homes-, mentre que els menors de 25 anys tenen 6 persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 116 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria -el secundari- amb 57 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats. A continuació es poden consultar dades ampliades i desglossades.

 183

Baixa l'afilicació a la Seguretat Social

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social es desaccelera amb una pèrdua del 1,96%, amb 27 persones menys en situació d'alta laboral al poble. Un total de 25 persones han causat baixa en el Règim General, mentre que una ho ha fet en l'agrari i una més en el de la llar. A continuació es poden consultar dades ampliades i desglossades:

 184

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària).

L'article té 175 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).