• Inici
  • Societat
  • Biar tanca l'estiu amb la “Festeta de Setembre”

Biar tanca l'estiu amb la “Festeta de Setembre”

| Ajuntament de Biar | Societat
Biar tanca l'estiu amb la “Festeta de Setembre”

Font: Ajuntament de Biar

NP. 2/09/2022. Biar celebra el 3 i 4 de setembre la “Festeta de setembre”, una festivitat amb la qual el municipi diu adéu a un estiu carregat d'activitats i festes populars. La festa, que manté un caràcter eminentment religiós combinat amb els tradicionals balls i proves esportives, se celebra des de fa més de segle i mig en agraïment a la Mare de Déu de Gràcia per haver lliurat a la vila de l'epidèmia del còlera.

Els actes comencen el 2 de setembre amb el volteig de campanes i l'Àngelus i ja a la nit a les 22.30 hores està previst una cercavila, que anuncia l'arribada de la festa.

El dissabte, 3 de setembre, a les 8.00 hores s'iniciarà la processó fins al santuari de la patrona per a després, traslladar a la imatge a l'església parroquial. Al seu pas pel passeig del Plàtan es dispararà una mascletà i en la Plaça del Raval es rebrà amb el “Cant de Benvinguda”. A l'arribada al temple parroquial, s'oficiarà l'eucaristia, que està prevista per a les 11.30 hores. La processó de la patrona pel recorregut habitual serà a les 21.00 hores, segons s'indica en el programa d'actes.

Menys de 24 hores romandrà la imatge a l'església del nucli urbà. A les 8 del matí, del dia 4 de setembre, iniciarà el seu camí de tornada al santuari, amb els corresponents "Canto de Despedida" i mascletà. A les 19.00 hores, la colla La Bassa de la Vila realitzarà la cercavila i a les 19.30 totes les parelles que desitgen ballar amb la vestimenta tradicional, es concentraran en la Plaça del Raval, al mateix temps, en la Plaça de la Constitució tindran lloc les carreres.

El 8 de setembre

El dijous 8 de setembre se celebra la “Festeta del Loreto” i l'arribada de la Mahoma a Biar. A les 19.00 hores hi haurà carreres populars i danses i a les 20.00 hores se li donarà la benvinguda a la Mahoma. Hores abans, l'alcaldessa Magdalena Martínez, al costat d'autoritats civils i festeres visitarà Villena per a recollir a l'efígie, una vegada el bàndol cristià haja reconquerit el castell. Allí, l'alcalde de Villena i la de Biar segellaran, un any més, l'acord entre els dos municipis.

L'article té 184 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).