• Inici
  • Societat
  • La desocupació baixa en més de dos punts i mig a Biar durant el mes de juliol

La desocupació baixa en més de dos punts i mig a Biar durant el mes de juliol

| Pablo Alcaraz del Valle | Societat
La desocupació baixa en més de dos punts i mig a Biar durant el mes de juliol

Font: Pixabay

El passat mes de juliol ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 191 veïns i veïnes- amb una baixada de 2,55%, cinc persones han trobat treball respecte de les xifres del passat mes de juny.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 122 treballadores respecte a 66 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 125 persones -41 homes i 84 dones-.

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 58 persones en desocupació -38 dones i 20 homes-, mentre que els menors de 25 anys tenen 5 persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació, totes elles homes.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 113 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria -el secundari- amb 52 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats. A continuació es poden consultar dades ampliades i desglossades.

 179

Baixa l'afilicació a la Seguretat Social

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social es desaccelera amb una pèrdua del 0,72%, amb 10 persones menys en situació d'alta laboral al poble. Un total de 10 persones han causat baixa en algun dels règims de d'afiliació a la Seguretat Social, a més a més, una ha causat baixa i altra s'ha donat d'alta. A continuació es poden consultar dades ampliades i desglossades:

 180

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària).

Ocupació

L'article té 171 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).