• Inici
  • Societat
  • La Trobada d'Escoles en valencià de l'Alcoià i el Comtat se celebra este dissabte

La Trobada d'Escoles en valencià de l'Alcoià i el Comtat se celebra este dissabte

| Eduard Garcia Molina | Societat
La Trobada d'Escoles en valencià de l'Alcoià i el Comtat se celebra este dissabte

Detall del cartell de la Trobada d'enguany

Este dissabte 21 de maig, la localitat d'Agres acollirà la Trobada d'Escoles en valencià de la nostra comarca, organitzada per Escola Valenciana a través de la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat, una Trobada que agrupa els municipis d'Agres, Alfafara i Gaianes, i que cal recordar que Biar va organitzar en 2018, tot just setze anys després d'organitzar la seua primera Trobada en 2002.

En este tipus de jornades són protagonistes les entitats, associacions, centres educatius i la societat valenciana en general per renovar el seu compromís amb la nostra llengua, un encontre que porta per lema enguany "L'escola que ens fa lliures" i que reprén el seu calendari després dels dos anys de paró a causa de la irrupció de la pandèmia en 2020 i 2021. Val a dir que el CEIP Mare de Déu de Gràcia de Biar, a l'igual que tots els anys estarà present en la Trobada.

Les Trobades d'Escoles Valencianes

Els xiquets i xiquetes, mares i pares i professorat de les escoles es troben en una jornada lúdica i reivindicativa que se celebra cada any a un poble diferent. Hi ha tallers, concerts, cercaviles, representacions, contes i paradetes. A les comarques de l'Alcoià i el Comtat enguany fan 35 anys que es començaren a organitzar, en 1987. Així mateix, la finalització de la Trobada donarà el punt de partida per a l'organització a Alcoi de la propera.

106

L'article té 225 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).