Biar s'ompli de festa

| Ajuntament de Biar | Societat
Biar s'ompli de festa

Biar s'ompli de festa | Fotografia: Ajuntament de Biar

 L'Entrada de Moros i Cristians, un espectacle musical d'imaginació

NP. 10/05/2022. La Festa arranca a Biar. 10 de maig, cinc de la vesprada, carrer La Torreta, la Societat Unió Musical de Biar toca el primer concorde i per fi, l'anhel dels dos últims anys s'ha fet realitat. Els Moros i Cristians són al carrer.

Es veia vindre en els dies previs a la festa, les ganes i la il·lusió per recobrar els anhelats dies grans de la població era palpable i en l'Entrada s'ha fet constar. Biar s'ha bolcat en els seus Moros i Cristians com sempre i com mai. Com sempre, pel gust dels festers de conservar el seu, de mantindre les tradicions. Com mai perquè, després de dos anys de pandèmia i restriccions, semblava increïble que als carrers es féra festa.

101

La comparses de Templaris (Blanquets) ha obert la desfilada i des d'eixe moment, música i colorit van inundar els carrers. Una de les característiques de l'Entrada de Biar és que transcorre per sinuoses i estretes vies que confereixen a la música una sonoritat espectacular. I conscients d'ells, les comparses cuiden aquest element essencial de la festa convertint l'Entrada en un gran concert.

102

En la tribuna, les autoritats també han respost a la crida de l'Ajuntament. Al costat de l'alcaldessa, Magadalena Martínez es trobava la vicepresidenta de la Diputació Provincial, Ana Serna, el diputat provincial d'Innovació, Juan de Dios Navarro i la diputada provincial de Benestar Social, Mª Carmen Jover. També van acudir a la cita amb Biar alcaldes de la comarca i poblacions limítrofes.

L'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha comentat que “és una Entrada espectacular, en la qual tot el món està gaudint molt i amb un temps preciós i Biar està ple de gent”.

104

Els festers de Biar han demostrat el seu bon fer i les capitanies han malbaratat imaginació i com a resposta, el públic -molts d'ells veïns de Biar i altres, arribats de poblacions confrontants- van respondre amb els seus aplaudiments.

Després de la comparsa de Blanquets van desfilar Blavets, Estudiants i Maseros. La marxa mora va arribar amb les tres comparses del bàndol de la mitja lluna; Moros Vells, Tariks i Moros Nous, que van tancar la primera desfilada de les celebracions patronals.

103

En finalitzar l'acte, les esquadres oficials de les set comparses començaran des de l'església Parroquial, la pujada al santuari de La nostra Senyora de Gràcia. Una vegada estiga la comitiva en el temple, les comparses iniciaran la processó de la baixada de la Patrona de Biar, que serà escortada per l'esquadra oficial de la comparsa de Moros Vells fins a l'església parroquial, on serà rebuda pels veïns amb el càntic de «Biarenses».

L'article té 498 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).