• Inici
  • Societat
  • Baixa la desocupació en un 4% a Biar durant el mes de març

Baixa la desocupació en un 4% a Biar durant el mes de març

| Eduard Garcia Molina | Societat
Baixa la desocupació en un 4% a Biar durant el mes de març

El passat mes de març ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 212 veïns i veïnes- amb una baixada de 4'07%, 12 persones s'han reincorporat al mercat de treball, mentre que tres han perdut el seu lloc de treball, deixant el balanç en nou persones menys en situació de desocupació a Biar.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 138 treballadores respecte a 74 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 141 persones -50 homes i 91 dones-.

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 57 persones en desocupació -40 dones i 17 homes-, mentre que els menors de 25 anys tenen 14 persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació -7 homes i 7 dones-.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 124 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria -el secundari- amb 59 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats. A continuació es poden consultar dades ampliades i desglossades.

097 

Puja l'afilicació a la Seguretat Social

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social repunta en un 1'05%, amb 14 persones més en situació d'alta laboral al poble. Un total de 14 persones han causat alta en algun dels règims de d'afiliació a la Seguretat Social. A continuació es poden consultar dades ampliades i desglossades:

 098

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

Ocupació

L'article té 157 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).