• Inici
  • Societat
  • L'alberg de Biar refugi per a 50 persones que fugen de la guerra a Ucraïna

L'alberg de Biar refugi per a 50 persones que fugen de la guerra a Ucraïna

| Eduard Garcia Molina | Societat
L'alberg de Biar refugi per a 50 persones que fugen de la guerra a Ucraïna

Des de fa unes setmanes l'alberg de Biar, instal·lacions que estan actualment gestionades per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), és el refugi temporal per a mig centenar de persones refugiades que han hagut d'anar-se'n del seu país d'origen, Ucraïna, a causa de la guerra.

Dones i xiquets i xiquetes són essencialment les persones que des de fa unes setmanes estan instal·lades de forma provisional a l'alberg, ja que, com és sabut, els homes d'entre 18 i 60 anys no se'ls ha permés eixir del país. D'entre este mig centenar de persones, més de la meitat serien xiquets i xiquetes o joves, menors d'edat encara.

Tot i això, l'estància a les instal·lacions és provisional, a l'espera que altres instal·lacions a Alacant puguen quedar més lliures i instal·lar-se allà, tot esperant la data en què puguen començar a tornar als seu país d'origen, tot i la incertesa de què trobaran allà.

Actualment, s'estaria encarregant l'ONG Fundació Cepaim, que abasteix a les persones i assessora en la seua situació. D'altra banda, també s'ha escolaritzat a les xiquetes i xiquets en edat escolar al CEIP Mare de Déu de Gràcia de Biar, com també se'ls ha tramitat la targeta sanitària per a que en cas de necessitar-ho, puguen acudir al centre de salut del poble. Lamentablement la història es repeteix i l'alberg de Biar torna a acollir a persones refugiades, a l'igual que ho va fer a finals del 1.992, quan la Guerra dels Balcans va sacsejar Europa.


L'article té 403 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).