• Inici
  • Societat
  • Biar continua notificant nous casos de Covid 19 tot i baixar la seua incidència

Biar continua notificant nous casos de Covid 19 tot i baixar la seua incidència

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar continua notificant nous casos de Covid 19 tot i baixar la seua incidència

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, s'han notificat quatre noves altes mèdiques i un nou cas de Covid 19 a data 30 de març a Biar. El municipi continuaria en una situació de risc alt de contagi segons el semàfor sanitari. Els casos diagnosticats per la prova PCR en els últims 14 dies en serien 11 -tres casos menys que a l'últim balanç-, cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

080

Pel que fa a la incidència acumulada a Biar se situa a hores d'ara en 300 casos per cada 100.000 habitants -risc alt de possibilitat de contagi de la Covid 19-, mentre que a Biar s'han diagnosticat des de l'inici de la crisi sanitària un total de 1.228 persones de coronavirus.

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades es publiquen cada dimarts i cada divendres.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

La incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar és una dada que es calcula amb una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants censats a Biar, mentre que la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 321 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).