• Inici
  • Societat
  • La desocupació baixa en set persones durant el mes de gener a Biar

La desocupació baixa en set persones durant el mes de gener a Biar

| Eduard Garcia Molina | Societat
La desocupació baixa en set persones durant el mes de gener a Biar

El passat mes de gener ens deixa la situació de desocupació -en la que actualment es troben 217 veïns i veïnes- amb una baixada de 7 persones que han deixat les llistes de l'atur.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 142 treballadores respecte a 75 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 151 persones -49 homes i 102 dones-.

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 54 persones en desocupació -37 dones i 17 homes-, mentre que els menors de 25 anys tenen 12 persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació -9 homes i 3 dones-.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 115 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria -el secundari- amb 72 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

68 contractes durant el mes de gener

Pel que fa a la contractació o persones que s'han donat d'alta amb activitat pròpia es signaren un total de 68 contractes durant el mes de gener, 41 en el sector de la indústria, 17 en serveis, 9 en la construcció i 1 en el sector primari, l'agricultura. Pel que fa a sexes la majoria van ser homes amb l'inici d'un contracte temporal (37), pel que fa a les dones, també foren la majoria amb un contracte temporal (15), en contraposició a començar l'activitat laboral amb un contracte indefinit o que es convertisca en indefinit.

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 211 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).