• Inici
  • Societat
  • La Plataforma Iniciativa X Biar es pregunta pel compliment de l'acord sobre el Centre de Dia aprovat la legislatura passada

La Plataforma Iniciativa X Biar es pregunta pel compliment de l'acord sobre el Centre de Dia aprovat la legislatura passada

| Eduard Garcia Molina | Societat
La Plataforma Iniciativa X Biar es pregunta pel compliment de l'acord sobre el Centre de Dia aprovat la legislatura passada

Dijous passat, 17 de Febrer, l’Ajuntament de Biar va emetre un comunicat en què feia referència a la visita de la diputada provincial de Benestar Social, Mª Carmen Jover, i a l’entrevista que va mantenir amb els diferents representants de la Mancomunitat de Serveis Socials de l’Alt Vinalopó. Davant aquests nous moviments polítics i noves i importants notícies, volem manifestar el següent:

1r. Mostrar la nostra satisfacció per l’inici dels tràmits administratius i polítics, per part de la Mancomunitat de l’Alt Vinalopó, per a la construcció futura d’un Centre de Dia a Biar. És un moment esperat per molt veïns i veïnes de Biar i dels pobles conlindants de Beneixama, La Canyada i Camp de Mirra.

2n. Però la satisfacció no és completa. Entenem com un aspecte negatiu en l’escrit de l’Ajuntament que només es contemple la creació d’un Centre de Dia. És un avanç molt important, però desde la Plataforma creiem que no podem deixar passar aquesta oportunitat i demanem que la nova infraestructura sociosanitària tinga un servei integral amb les places residencials corresponent a les necessitats comarcals, per donar un servei digne i de qualitat per als nostres majors.

3r. No entenem la manca d’informació sobre totes les decisions que es prenen respecte al Centre de Dia, tant des de l’Ajuntament com des de la pròpia presidència de la Mancomunitat de l’Alt Vinalopó. La visita de la diputada provincial de Benestar Social, a més de fer-se la corresponent foto publicitària, podria haver aprofitat la visita per informar del projecte i escoltar diferents opinions dels partits amb representació a l’Ajuntament  i a les associacions més representatives entre el majors del poble, com poden ser els representants de la Plataforma de Pensionistes i Jubilats de Biar i els representants de la Junta Directiva del Centre Social “José Hernández Parra.”

4t. Mostrar la nostra sorpresa pel contingut d’algunes de les afirmacions que es manifesten en l’escrit municipal. Estem referint-nos al contingut  de dos afirmacions que s’exposen a l’escrit referint-se a la diputada provincial i d’una opinió del propi Ajuntament:

Així mateix, ha visitat les instal·lacions de l’antic col·legi infantil de la Plaça del Convent que, en un futur, albergarà les instal·lacions.”

“La redacció del projecte és un avanç i ara, les mirades es giren per a demanar finançament i poder readaptar el col·legi d’infantil en un Centre de Dia. L’alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha insistit que “aquesta és la ubicació que va aprovar el Ple en la legislatura passada.”

Volen dir amb aquestes afirmacions que el Centre de Dia no serà una infraestructura de nova construcció? Són aquests els termes en què es va aprovar la moció en la legislatura passada, de reservar els terrenys del col·legi de la plaça del Convent? La resposta aquesta pregunta es: NO. El que es va aprovar al Ple municipal el 29 de Novembre de 2018, exposava el següent:

Con el fin de generar la seguridad entre los vecinos del compromiso de este Ayuntamiento en la construcción de un Centro de Dia se formula la siguiente PROPUESTA:

PRIMERO: Reservar el espacio que actualmente está destinado a las escuelas de primaria de la Plaza del Convento para la futura construcción de un Centro de Día, una vez este espacio deje de usarse como escuela.

SEGUNDO: Comunicar el presente acuerdo a todos los grupos de interés del municipio de Biar, así como publicarlo en el Tablón de anuncios.

Com queda clarament exposat, en cap moment l’aprovat fa referència a cap readaptació de les instal·lacions del col·legi, sinó d’una futura construcció d’un Centre de Dia. Esperem que la Sra. Alcaldessa, aclarisca aquest importantíssim punt, siga presentant una nova moció al Ple municipal per revocar l’acord anterior del Ple del 29 de Novembre de 2018, o reafirmant-se amb allò que ja estava aprovat.

5è. Si es confirma el canvi radical del Partit Popular incomplint el que s’ha pactat a la legislatura anterior, demanem als partits polítics signants d’aquell acord, PSOE, Compromís i Esquerra Unida, que valoren públicament aquesta decisió i si estan d’acord amb els canvis proposats pel Partit Popular.

Plataforma Iniciativa X Biar

L'article té 440 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).