• Inici
  • Societat
  • Arriba un any més a Biar la festa en honor a Sant Antoni Abat

Arriba un any més a Biar la festa en honor a Sant Antoni Abat

| Eduard Garcia Molina | Societat
Arriba un any més a Biar la festa en honor a Sant Antoni Abat

Un any més Biar celebra les seues festes en honor a Sant Antoni Abat, tot i que s'ha hagut d'ajornar a final de mes per la crescuda en casos de Covid 19 a la localitat. A continuació reproduïm el programa d'enguany:

Programa d’actes

DISSABTE, 29 DE GENER

A les 9, 13 i 21 hores

Volteig general de campanes i disparada de masclets.

A les 21:30 hores

Gran cavalcada del Rei Pàixaro pels tradicionals carrers de la vila, a la qual convidem el veïnat perquè hi participe encenent les típiques fogueres. Finalitzada la cavalcada, gran cordà la plaça del Convent.

DIUMENGE, 30 DE GENER

A les 9 hores

Volteig general de campanes i disparada de masclets. Tot seguit, gran despertà de tabalet i dolçaina pels carrers de costum.

A les 12 hores

Missa solemne a càrrec del rector de Biar En Fco. Javier Rodríguez Gelardo, acompanyada per duet de dolçaines i orgue.

A les 13 hores

Volteig general de campanes i disparada de masclets. Tot seguit, “la Cavallà”, gran cavalcada pels tradicionals carrers de la vila, presidida pel Rei Pàixaro i acompanyada de tot el veïnat amb els seus animals. Al llarg del recorregut es farà la tradicional “Arreplega” de tants obsequis com es vulga fer donació. I, aplegats a la plaça de la Constitució, es durà a terme la benedicció dels animals.

A les 16:15 hores

A la plaça de la Constitució tindrà lloc la gran subhasta de tots els obsequis recollits. En acabar la subhasta, començarà la processó de Sant Antoni Abat per la plaça de la Constitució. La festa conclourà amb la rifa de les saques de farina. I finalitzaran, així, tots els actes programats en honor a Sant Antoni Abat.

També podeu llegir l'article d'opinió de Pablo Ortín sobre la festa en descriu.org

També podeu veure l'entrevista realitzada a membres de la Comissió en gener de 2016

023

L'article té 225 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).