• Inici
  • Societat
  • Biar es prepara per a reprendre el cicle dels Moros i Cristians amb el Mig Any

Biar es prepara per a reprendre el cicle dels Moros i Cristians amb el Mig Any

| Ajuntament de Biar | Societat
Biar es prepara per a reprendre el cicle dels Moros i Cristians amb el Mig Any

Foto de Festes de Biar Digital 2019 | Fotografia: Josefina Molina Molina

El 13 de novembre s'ha organitzat una desfilada en la qual es mantindran les mesures anticovid marcades per la Conselleria de Sanitat

NP. 25/10/2021. La regidoria de Festes al costat dels presidents de les set comparses de Moros i Cristians de Biar i el president de la Confraria de la Mare de Déu de Gràcia han dissenyat el programa d'actes per al Mig Any Fester, que se celebrarà el pròxim 13 de novembre.

Aquest esdeveniment posa en marxa el rellotge de les festes locals de la població que van quedar paralitzades amb l'arribada de la pandèmia de la covid-19.

Després d'una parada de dos anys es tornarà a escoltar pasdobles, marxes mores i cristianes als carrers de la localitat. Serà el dissabte 13 de novembre, a les 17.00 hores, en la desfilada que seguirà l'ordre de Blanquets, Blavets, Estudiants, Maseros, Moros Vells, Tariks i Moros Nous. Al matí, a les 11.30 hores s'ha programat una eixida fins al santuari en el qual se celebrarà una Eucaristia. Així mateix, cadascuna de les comparses estan organitzant dinars per als seus socis. Està previst que comencen a les 14.00 hores. Per a tots els actes s'ha dissenyat un dispositiu perquè es complisquen les mesures de seguretat anticovid.

El món de la festa de Biar espera que aquest Mig Any siga el preludi dels Moros i Cristians de 2022. El regidor de Festes, Pepe Soler, ha explicat que “sense oblidar que la pandèmia encara no ha acabat, els presidents i l'Ajuntament hem cregut que és el moment de posar en marxa el motor de la Festa”. “Sabem que el Mig Any és una bona data per a prendre la metxa, però tots hem de ser responsables i assumir unes certes mesures de seguretat per a evitar possibles contagis”.

A més, en els dies previs al 13 de novembre, les seus de les comparses estan recobrant la seua activitat. En algunes d'elles s'han organitzat els tradicionals campionats d'escacs.

L'article té 331 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).