Biar s'adhereix a l'aplicació Control Foc per a frenar el risc d'incendis forestals

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar s'adhereix a l'aplicació Control Foc per a frenar el risc d'incendis forestals

Els bombers d'Alacant van acudir el passat dijous a Biar a presentar i posar en marxa l'aplicació Control Foc. L'App té com a objectiu controlar i monitorar les cremes agrícoles. Així, des del consorci s'han traslladat fins al municipi per a, de manera individualitzada, ensenyar a utilitzar aquesta plataforma en línia, a través del que es gestionarà les llicències de cremes.

L'eina, a més d'agilitzar els tràmits, permet reduir el risc d'incidents i previndre incendis forestals. La plataforma connecta a ciutadans, bombers i ajuntaments i presenta un disseny senzill i intuïtiu perquè puga ser usada sense dificultat, especialment per les persones majors. L'app es pot descarregar gratuïtament en qualsevol telèfon intel·ligent i ofereix diferents prestacions en funció del tipus d'usuari. Als agricultors els permet consultar informació sobre aspectes com els nivells de preemergència, si està permés o no realitzar aquesta activitat i, fins i tot, si hi ha avisos o restriccions vigents. A més, podran indicar l'hora d'inici i de fi de la crema per a activar el monitoratge per part dels efectius del Consorci Provincial i avisar-los immediatament en cas que es produïsca qualsevol situació d'emergència o descontrol del foc.

Des de l'Ajuntament de Biar s'ha fet una crida a tots els agricultors perquè assistisquen a les presentacions. La primera va ser el passat divendres i la segona  dilluns que ve 30 d'agost en horari de 9.00 a 13.00 hores, a la sala Penya Tallà de la Casa de Cultura.

L'article té 97 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).