• Inici
  • Societat
  • Biar suma 13 nous casos de Covid 19 a data 1 de juliol

Biar suma 13 nous casos de Covid 19 a data 1 de juliol

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar suma 13 nous casos de Covid 19 a data 1 de juliol

Font: Pixabay

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, s'han diagnosticat 13 nous casos de Covid 19 a data 1 de juliol a Biar, diagnosticats per la prova PCR en els últims 14 dies, cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

El total de casos des de que es compten de persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia del Covid 19 a Biar pujaria així a 329 persones, tot i que durant quasi tot el mes de juny no s'havia detectat cap cas. Pel que fa a la incidència acumulada dels últims 14 dies se situaria en 383 casos per cada 100.000 habitants, assenyalant així una situació de risc molt alt. Tot i això, una situació lluny dels més de 3.000 casos per cada 100.000 habitants com es va donar durant el mes de gener. Tot i això s'estaria a l'espera de demà dimarts, que hi haurà una nova actualització i els casos actius podrien pujar de nou.

Es demana precaució i calma des de l'Ajuntament

Abans de començar el ple ordinari corresponent al mes de juny, celebrat el passat dimecres, l'alcaldessa Magdalena Martínez va informar a la població dels casos de Covid 19 que han aparegut en la població, referint-se a que són persones joves, que a hores d'ara estan confinades a casa, com és natural, i amb símptomes lleus. Les seues famíllies, també confinades, estan a l'espera de la realització de proves PCR que es faran a partir de la setmana que ve.

D'altra banda, la primera edil va desmentir la informació apareguda en À Punt a migdia del dimecres, relatives a que a Biar hi havia dos focus de contagis, i que un d'ells fora la pizzeria, Martínez va desmentir rotundament esta informació ja que el local compleix amb tots els requisits sanitaris, afegint que el focus és d'origen social i que ve de fora de les instal·lacions del local comercial. La primera autoritat també ha desmentit que hi haguera un altre origen en l'Escoleta d'estiu, ja que un grup de xiquets i xiquetes estan confinats per precaució, però no estan infectats i l'Escoleta continua funcionant amb totes les mesures de seguretat garantides, desmentint novament la informació d'À Punt.

Finalment Magdalena Martínez va reclamar que la pandèmia no s'ha acabat, que encara hi ha bona part de la població que no està vacunada, i que les persones complisquen amb el confinament -les que estiguen contagiades, lògicament, i les que hagen estat en contacte-, especialment els joves, que són una franja d'edat que encara no està vacunada, unes paraules recolzades per la Corporació Municipal.

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades es publiquen cada dimarts i cada divendres.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

La incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar és una dada que es calcula amb una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants censats a Biar, mentre que la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 32 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).