Biar aprova una ordenança per a estacions de càrrega per a vehicles elèctrics

Biar aprova una ordenança per a estacions de càrrega per a vehicles elèctrics Pixabay

● El municipi compta amb dos punts de proveïment i espera situar en breu un tercer

● Biar és un dels ajuntament pioners a aprovar aquest tipus de normatives que afavoreixen la mobilitat sostenible

NP. 23/03/2021. Biar ha aprovat una ordenança reguladora de la instal·lació d'estacions de recàrrega de vehicles elèctrics en la via pública. La normativa ordenarà els dos punts de càrrega existents igual que un tercer que s'instal·larà en breu, segons ha confirmat el regidor d'Hisenda, José Luis Valdés. L'edil ha destacat que “Biar és un dels ajuntaments pioners a l'hora d'aprovar aquest tipus d'ordenances encaminades a afavorir la mobilitat sostenible”.

Fins al moment, els vehicles elèctrics tenien la possibilitat de carregar les seus bateries de manera gratuïta i amb el desenvolupament de la normativa, els propietaris passaran a pagar 0,17 euros el quilowatt. En la primera fase, que ha servit de prova, l'Ajuntament ha sufragat les càrregues dels vehicles. Ara, el pagament de la taxa que des del departament d'Hisenda s'ha valorat com "ajustat", suavitzarà la despesa municipal en aquest concepte.

L'ordenança, a més de la taxa, permet posar en marxa una aplicació mòbil a través de la que es podran pagar les recàrregues així com es reservaran les hores i dates per a utilitzar l'estació de càrrega. El treball realitzat pel departament d'Urbanisme ha comptat amb l'ajuda i l'assessorament de l'Agència Provincial de l'Energia.

L'ordenança i la ubicació de tres punts de proveïment d'energia per als vehicles és una aposta de l'Ajuntament de Biar pel medi ambient i la reducció de les emissions de CO₂ a l'atmosfera.

(Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Tot i això a hores d'ara són dos els casos actius al poble. @GVAsanitat https://t.co/zsXgmWppth
BiarDigital El sector serveis continua sent el més castigat per la desocupació a nivell local. https://t.co/RV6VD13I3F
BiarDigital 🌍El pròxim diumenge a les 18 h. vos portem una nova entrega de "Biaruts i biarudes pel món" amb Laura Marco Conca,… https://t.co/qwbgTunlWf
BiarDigital Esta setmana s'acabarà de vacunar al grup d'entre 70 a 74 anys a la nostra comunitat autònoma. @GVAsanitat https://t.co/DzxifUKjCC

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com