Aprovada la construcció d'una planta fotovoltaica entre els termes de Biar, La Canyada i Villena

Una planta d'energia solar Una planta d'energia solar Wikipèdia

Amb una inversió prevista de 115 milions d'euros, es pretén instal·lar una planta fotovoltaica amb el nom de Tendetes, que ocuparà una superfície pròxima a les 350 hectàrees entre els municipis de Biar, La Canyada i Villena. La potència de la planta serà de 165 MWp, mentre que la instal·lació podrà injectar a la xarxa 320 GWh/any, una potència capaç d'abastir unes 100.000 cases.

D'altra banda, segons l'empresa, la construcció de la planta fotovoltaica portaria aparellada la creació de 400 llocs de treball durant la seua construcció. Segons El Periódico de Villena, l'empresa Solarcentury, responsable de la construcció, una gran empresa en el sector de les energies renovables, hauria obtingut els permisos d'accés a la xarxa de transport per desenvolupar dues plantes fotovoltaiques a les comarques de Castelló i Alacant, que s'haurien de sumar als permisos obtinguts -per part de Conselleria- el passat mes de novembre a Turís i Alborache (València). Sumen així un total de quatre estacions que generarien 980 Gwh/any, i això equivaldria a unes 290.000 llars.

Segons Solarcentury, es tracta d'una inversió de 335 milions d'euros en total, que suposarà la creació de més de 1.000 llocs de treball en la seua fase de construcció. A més a més, la seua implantació evitarà cada any l'emissió de 290.000 tones de COa l'any.

Solarcentury

Fundada en 1998, Solarcentury, empresa líder en energia solar fotovoltaica, dissenya, construeix, gestiona i opera projectes fotovoltaics amb tecnologia intel·ligent. És reconeguda a tot el món per desenvolupar i construir alguns dels majors parcs fotovoltaics a el Regne Unit, Països Baixos, Espanya, Kenya i Mèxic, incloent projectes pioners com ara el primer pont solar en l'estació de Blackfriars, en el centre de Londres.

Durant els seus 22 anys d'història, Solarcentury ha contribuït a impulsar l'energia solar gràcies a la generació de 6 bilions de kWh d'energia neta, evitant l'emissió 1,7 milions de tones de CO₂ a l'atmosfera.

(Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Els més joves del CD Biarense portaven un any sense jugar a causa de la pandèmia de la #Covid19. https://t.co/6hEXEtaFHH
BiarDigital Tot i les bones dades cal continuar amb les mesures preventives contra la #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/9ZBM2mHmlE
BiarDigital "¿Qué artista español ha conseguido que gente tan chauvinista como los franceses tarareen (se los saben de memoria)… https://t.co/IKfymdIaxA
BiarDigital Tornem als #EstatsUnits per portar-vos una nova entrevista de l'espai Estudiant fora, amb la nostra jove veïna Carm… https://t.co/lPmiJArzNj

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com