• Inici
  • Societat
  • Turisme certifica el Compromís per la Qualitat Turística a quatre entitats de Biar

Turisme certifica el Compromís per la Qualitat Turística a quatre entitats de Biar

| Ajuntament de Biar | Societat
Turisme certifica el Compromís per la Qualitat Turística a quatre entitats de Biar

NP. 10/03/2021. Dos establiments d'allotjament rural i dos recursos patrimonials de Biar han sigut reconeguts amb el segell SICTED pel seu Compromís amb la Qualitat Turística. Una iniciativa d'àmbit estatal que busca millorar la qualitat de les destinacions turístiques.

L'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, acompanyada pel regidor de Turisme, Roberto Díez, van entregar les distincions SICTED a dues empreses de la localitat en reconeixement a la qualitat dels seus establiments i serveis. Les distincions s'han atorgat a les signatures Casa Axier i a l'alberg juvenil Masia Fontalbres, acreditant així el compliment dels requisits establits per la metodologia del Sistema Integrat de Qualitat Turística Espanyola en Destins (SICTED). També han rebut el segell el Castell de Biar i el Museu Etnogràfic.

En l'acte de lliurament dels segells de qualitat, l'alcaldessa va donar l'enhorabona i va agrair la labor de les empreses i els tècnics municipals que han aconseguit l'acreditació per “la implicació, l'aposta i l'esforç realitzat a l'hora d'aconseguir la distinció que els avala i que al mateix temps, avala a Biar com una bona destinació turística”, va assegurar l'alcaldessa.

Per part seua, el regidor de Turisme, va destacar que “amb aquests nous quatre segells, Biar aconsegueix 7 distincions a les quals se sumaran possiblement tres establiments més en aquest 2021 i esperem cinc més per al 2022, perquè cinc empreses ja s'ha adherit al sistema SICTED i ara han de realitzar la formació i totes les avaluacions per a aconseguir-lo”. Així, en l'actualitat ho tenen l'Hotel Vila de Biar, restaurant La Corona, l'Oficina de Turisme, Casa Axier, Masia Fontalbres, el Castell de Biar i el Museu Etnogràfic.

Biar va començar a treballar en les certificacions SICTED en 2018 i a poc a poc són més els establiments que se sumen a aquest segell així com els que han manifestat el seu interés. Turisme Comunitat Valenciana coordina aquest projecte a la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç d'Alacant, entitat que presta els serveis d'assistència tècnica, i té com a objectiu la implantació d'un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits dins d'una mateixa localitat. Aquest mètode de gestió està basat en la millora contínua i té com a finalitat última la satisfacció del client.

El distintiu de qualitat SICTED està promogut per l'Institut de Turisme d'Espanya (TURESPAÑA) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i compta amb més de 200 destinacions turístiques adherides en tota Espanya i més de 8.600 empreses i entitats reconegudes amb el seu segell.

L'article té 59 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).