Biar amplia a 2021 l'exempció del pagament de la taxa de les terrasses

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar amplia a 2021 l'exempció del pagament de la taxa de les terrasses

El ple va acordar també l'ampliació de l'espai que ocupen els vetlladors, cadires i taules dels establiments d'hostaleria

05/03/2021. Biar ha ampliat la suspensió de vetlladors, cadires i taules durant tot l'any 2021 com a compensació per les mesures anticovid. D'aquesta manera, els hostalers no hauran de pagar l'impost municipal per l'ocupació de la via pública. Així ho va acordar el ple per unanimitat en la seua última sessió.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Biar manté una exempció que ja va aplicar el passat 2020. A més també prorroga l'autorització d'ampliació d'espai per a situar les taules i cadires sota les condicions i límits que estableix les autoritats sanitàries de contenció del coronavirus, que són de dos metres entre taules.

L'ampliació de la superfície s'autoritzarà després d'un previ estudi en cada cas concret de la viabilitat pels serveis tècnics municipals i Policia Local, en els quals es tindrà en compte conciliar les necessitats dels locals i els veïns.

D'aquesta manera, es permet als hostalers recuperar el nombre de taules que podien instal·lar en l'espai públic abans que es decretara una distància de dos metres entre taules com a mesura de contenció davant la pandèmia ocasionada pel coronavirus.

En aquest sentit, el regidor d'Hisenda, José Luis Valdés indica que “amb l'aprovació de la mesura mantenim una de les primeres que es van adoptar en l'inici de la pandèmia en suport al sector hostaler”. Així mateix, l'alcaldessa, Magdalena Martínez, subratlla que “és una manera de protegir els empresaris i treballadors de l'hostaleria que són vitals per al sector turístic, que cada vegada té més importància en el municipi”. I afig que “bars, cafeteries i restaurants són els més castigats per aquesta pandèmia amb tancaments continuats i mantindre la suspensió d'aquest impost és la nostra xicoteta aportació perquè puguen continuar oberts i mantinguen els seus negocis i els llocs de treball”.

(Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

L'article té 8 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).