• Inici
  • Societat
  • La incidència acumulada a Biar baixa a nivells fora de perill tot i sumar dos casos més de Covid-19

La incidència acumulada a Biar baixa a nivells fora de perill tot i sumar dos casos més de Covid-19

| Eduard Garcia Molina | Societat
La incidència acumulada a Biar baixa a nivells fora de perill tot i sumar dos casos més de Covid-19

Font: Pixabay

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Biar suma un total d'un cas de persones diagnosticades de Covid-19 a data 21 de febrer per la prova PCR en els últims 14 dies, cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

El total de casos des de que es compten les persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia del COVID-19 a Biar ascendiria així a 308 persones, per tant s'han de sumar 2 casos més de Covid-19 a Biar des de l'actualització del passat dimarts.

Pel que fa a la incidència acumulada dels últims 14 dies cau a nivells que estarien fora del perill amb 27,24 casos per cada 100.000 habitants, tot i això cal continuar amb les mesures preventives i no baixar la guàrdia. Val a dir també que des de l'actualització de divendres, els casos de diagnòstics per prova PCR en els últims 14 dies han baixat en 5 persones, mentre que la incidència acumulada ha baixat en prop de 140 casos per cada 100.000 habitants.

027

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades es publiquen cada dimarts i cada divendres.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

La incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar és una dada que es calcula amb una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants censats a Biar, mentre que la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 20 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).