Imprimir aquesta pàgina

Biar suma set nous casos de Covid-19 tot i el descens en persones diagnosticades els últims 14 dies

Biar suma set nous casos de Covid-19 tot i el descens en persones diagnosticades els últims 14 dies Pixabay

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Biar suma un total de 61 casos de persones diagnosticades de Covid-19 a data del 4 de febrer per la prova PCR en els últims 14 dies, cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

El total de casos des de que es compten les persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia del COVID-19 a Biar ascendiria així a 295 persones.

Pel que fa a la incidència acumulada dels últims 14 dies continua en nivells molt alts amb 1.661 casos per cada 100.000 habitants, una de les més altes des de l'inici de la crisi sanitària. Val a dir que des de l'actualització de dimarts, els casos de diagnòstics per prova PCR en els últims 14 dies han baixat en 36 persones, mentre que la incidència acumulada ha baixat en 980 casos per cada 100.000 habitants, tot i això els nous casos diagnosticats al nostre municipi han pujat en 7 persones més.

016

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

A hores d'ara la incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar seria de 1.661,67 casos per cada 100.000 habitants. Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els 61 casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants de Biar censats, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Articles relacionats (per etiqueta)