• Inici
  • Societat
  • El Col·legi d'Infermeria d'Alacant sol·licita a Ximo Puig la mateixa corresponsabilitat que demana a la resta de la societat

El Col·legi d'Infermeria d'Alacant sol·licita a Ximo Puig la mateixa corresponsabilitat que demana a la resta de la societat

| Col·legi d'Infermeria d'Alacant | Societat
El Col·legi d'Infermeria d'Alacant sol·licita a Ximo Puig la mateixa corresponsabilitat que demana a la resta de la societat

(2021-1-26) El Col·legi d'Infermeria d'Alacant vol traslladar al president de la Generalitat, Ximo Puig, la necessitat que la corresponsabilitat tan demandada a la ciutadania per la seua part siga aplicable a la gestió que s'està duent a terme de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Des de l'entitat col·legial es considera que tenint una incidència acumulada molt per damunt de la mitjana nacional, una ocupació hospitalària/Ucis en situació extrema, i acostant-nos als 4.500 morts, demanar un esforç a la societat en la lluita contra el coronavirus ha de tindre correspondència en una òptima gestió dels recursos i polítiques sanitàries en diferents fronts.

Un d'ells és el de la gestió de la segona dosi de les vacunes. Davant l'arribada de 30.000 dosi de Pfizer, aquestes han de ser administrades adequadament per a garantir la immunitat dels qui ja van rebre la primera dosi. A més, s'ha de comptar per als nous vacunats amb els professionals sanitaris del sector privat. Alguna cosa que incomprensiblement no s'ha fet fins hui. No s'ha d'esperar a l'arribada de la vacuna de Moderna, perquè tots els sanitaris tenen el dret de rebre-la des del primer moment.

A més, i abundant en l'aspecte de la vacunació, s'ha de planificar convenientment el ritme de vacunació de tots els grups, doncs al ritme actual es tardarà molt més de l'anunciat a aconseguir que tota la població de la Comunitat Valenciana estiga vacunada. Per a això resultarà fonamental fer una bona planificació i tindre en compte la bossa de voluntaris que s'ha creat en els nostres col·legis per a subministrar la vacuna. També es podria recórrer a personal que pels seus torns de treball i descans tindria possibilitat de col·laborar si ho decideix de manera voluntària, per als quals no hauria d'haver-hi traves administratives per incompatibilitats. D'aquesta manera no podrà haver-hi excuses sobre falta de personal per a seguir avant de manera àgil amb el procés de vacunació.

Un altre aspecte pràctic a tindre en compte tindria a veure amb l'ús de xeringues adequades per a poder obtindre més dosi de cada vial, la qual cosa permetria immunitzar a més persones. Així, i tal com s'ha indicat des de l'Organització Col·legial d'Infermeria d'Espanya, cal tindre en compte que amb el procés de dilució de la vacuna es perd una mica de producte, però donaria per a les sis dosis si es compta amb xeringues precises i sobretot de les més noves, que tenen una espècie d'inflor en l'èmbol perquè s'aprofite la major part del producte. En tot cas, i per damunt de tot, ha de prevaldre la seguretat de professionals i pacients, per la qual cosa és necessari que les xeringues que s'empren per a aquesta campanya de vacunació massiva compten sempre amb mecanismes de bioseguretat.

Des del Col·legi d'Infermeria d'Alacant es vol insistir també a facilitar a la població l'accés a les màscares baixant l'IVA de les FFP2 i amb la gratuïtat de les quirúrgiques. No s'ha de permetre que la falta de recursos econòmics de moltes famílies provoque que es done un ús inadequat a les màscares no podent renovar-les amb la freqüència correcta, perdent així la seua efectivitat.

Així mateix, s'ha de recompensar a tots els professionals sanitaris per igual en aquests moments en el qual tots estan realitzant un sobre esforç per a donar resposta a les excepcionals necessitats de la societat.

I finalment, si és necessari aplicar majors mesures restrictives, com un confinament mes intens, s'han de dur a terme sense que en la seua aplicació planege el dubte d'ocults interessos d'estratègia política.

Les infermeres i infermers estan fent àmpliament els seus deures en aquesta situació però els responsables polítics també han de donar exemple, sobretot no colant-se per a posar-se la vacuna quan hi ha milers de professionals del sector privat treballant en primera línia que no han tingut encara accés a ella.

L'article té 31 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).