• Inici
  • Societat
  • Biar suma 10 casos més de COVID-19 en tres setmanes i manté set casos actius en els últims 14 dies

Biar suma 10 casos més de COVID-19 en tres setmanes i manté set casos actius en els últims 14 dies

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar suma 10 casos més de COVID-19 en tres setmanes i manté set casos actius en els últims 14 dies

Font: Pixabay

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Biar suma un total de 7 casos de persones diagnosticades de Covid-19 a data del 11 de gener per la prova PCR en els últims 14 dies.

El total de casos des de que es conten les persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia del COVID-19 a Biar ascendiria així a 84 persones, deu casos més des de l’última actualització en Biar Digital el passat 18 de desembre. Lamentant d'altra banda la pèrdua de dues vides a causa de la pandèmia des del seu inici.

Pel que fa a la incidència acumulada dels últims 14 dies continua mantenint-se en un nivell alt, amb 190,68 casos per cada 100.000 habitants.

Esperança en la vacunació

Tot i això i com és sabut l’esperança per tal que els efectes de la pandèmia deixen de créixer es centren ara en la progressiva vacunació de la població. Com ja es va informar el passat 7 de gener des de l’edició digital de Biar Digital la biaruda Mercedes Aznar González, de 82 anys d’edat i actualment resident a la residència de persones majors Ntra. Señora de Las Virtudes de Villena, ha sigut la primera persona vacunada contra el COVID-19 del Departament de Salut d’Elda, al què pertany Biar.

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

A hores d'ara la incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar seria de 190,68 casos per cada 100.000 habitants. Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els 7 casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants de Biar censats, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

003 

L'article té 31 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).