• Inici
  • Societat
  • Rototank preveu triplicar el seu volum de negoci en dos anys i busca sòl per créixer a Biar

Rototank preveu triplicar el seu volum de negoci en dos anys i busca sòl per créixer a Biar

| Eduard Garcia Molina | Societat
Rototank preveu triplicar el seu volum de negoci en dos anys i busca sòl per créixer a Biar

Imatge: Alacant Plaza

L'empresa biaruda de contenidors de residus Rototank continua immersa en una espiral ascendent. La signatura de Biar, hereua de l'antiga joguetera Jesmar, tancarà l'exercici 2020 amb un volum de negoci superior als 5 milions d'euros (4,6 milions en 2019), i el seu pla de negoci contempla aconseguir els 12 milions d'euros en dos anys, de manera que pràcticament triplicarà els seus ingressos respecte a l'últim exercici, segons s'ha informat des d'Alacant Plaza.

El creixement de l'empresa, líder en la fabricació de contenidors amb la tècnica del rotomoldeig (molt més eficient que la injecció tradicional), està directament relacionada amb un ambiciós pla d'internacionalització que l'ha portada a introduir-se amb força a Llatinoamèrica, i especialment a Xile i l'Argentina, país al qual acaba de subministrar 500 unitats dels seus contenidors Diamond, comercialitzats per Urban Gravity. Per a créixer a Europa, Rototank ha signat un acord amb l'alemanya Schaefer, líder en el sistema de càrrega lateral, per a posicionar-se en els principals mercats.

No obstant això, també s'està posicionant amb força en el mercat nacional, on treballa amb diverses grans ciutats i aquest estiu ha signat un important contracte amb la Diputació de Ciudad Real. L'increment del negoci previst per l'empresa ha fet que els seus responsables ja estiguen pensant a construir unes noves instal·lacions, segons explica a Alacant Plaza el CEO de Urban Gravity, Johnny Rosell. El termini que s'ha donat la signatura són els dos anys en què preveu aconseguir els 12 milions de facturació.

Segons avança Rosell, la intenció de l'empresa és construir des de zero una nova nau diàfana en la qual s'agrupe tot el procés productiu i logístic dels contenidors de Rototank, que actualment es duu a terme en la nau que l'empresa posseeix en la carretera de Villena a Biar. L'objectiu és que les instal·lacions siguen més modernes i funcionals, atés que la seua actual nau ha anat creixent de manera desordenada en funció de les necessitats de l'empresa. La signatura busca per a això sòl en la zona de Biar.

Com ha contat a aquest periòdic -a Alacant Plaza-, la família de Juan Rosell, expresident de la CEOE, és propietària del 50% del capital de Rototank. Originalment, Rosell va buscar a la signatura alacantina per a fabricar contenidors adaptats als camions de recollida de càrrega lateral que produeix la signatura polonesa Zoeller (ara assentada a Espanya com FFS Equips Urbans), de la qual l'expresident de la patronal és també accionista amb un 20%. Amb el temps, Rosell va entrar en l'accionariat de la signatura alacantina, i va aconseguir la meitat de la seua capital. L'altra meitat segueix en mans de la família fundadora, liderada per Jesús de Juan Molina, de la segona generació dels creadors de Jesmar.

Rototank

Puig, amb les famílies Rosell i De Juan, durant la seua visita a Rototank. Foto: ROTOTANK

Premi Equiplast

En Rototank treballen actualment unes 35 persones, encara que les previsions de creixement apunten al fet que també la plantilla s'incrementarà en els pròxims anys. La seua aposta pels contenidors Diamond, que es caracteritzen per mesurar 1,5 metres d'altura i reduir així el seu impacte visual (a canvi de perdre tan sols 200 litres de capacitat) per als comerços i els vianants, ha merescut el reconeixement del sector. El mes de novembre passat, la fira del plàstic de Barcelona, Equiplast, va concedir a Rototank el seu premi al Disseny pel treball 'De càrrega posterior a multilateral. D'injecció a rotomoldeig'.

La família de Rosell va entrar en contacte amb Rototank pel seu passat en el sector del joguet (Juan Rosell viatjava amb freqüència a Onil, on llavors es fabricava a Espanya la nina Barbie). De competència, la família de Jesmar va passar a ser partner industrial dels Rosell, i finalment s'ha integrat en el grup d'empreses que dirigeix Civislar, la signatura patrimonial de l'expresident de la CEOE. Civislar és al seu torn accionista de la nova FFS Equips Urbans, del Grup Kirchhoff, conseqüència d'una reorganització de Zoeller Equips Urbans el passat octubre.

L'article té 20 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).