• Inici
  • Societat
  • Biar destina 2.600 euros per a mantindre el transport a la Universitat d'Alacant

Biar destina 2.600 euros per a mantindre el transport a la Universitat d'Alacant

| Ajuntament de Biar | Societat
Biar destina 2.600 euros per a mantindre el transport a la Universitat d'Alacant

La reducció en el número de viatges dels alumnes amb classes semipresencials amenaçava amb la cancel·lació del servei

L'empresa mantindrà un servei d'anada i tornada al matí i un altre en tots dos sentits a la vesprada

NP. 19/10/2020. L'Ajuntament de Biar destina 2.600 euros per a subvencionar el transport que uneix la Universitat d'Alacant (UA) amb el municipi. Així ho ha confirmat l'alcaldessa, Magdalena Martínez, qui ha explicat que “se signarà un conveni a tres bandes, l'Ajuntament de Biar, el de Villena i la COBSE- empresa que gestiona el transport universitari- per a així poder mantindre el servei”.

L'ajuda directa possibilita que es mantinga el transport interurbà diari i que facilite els trasllats als universitaris que cada dia acudeixen a les seues classes al campus de Sant Vicent. Així, i gràcies a l'aportació municipal, els universitaris disposen d'un viatge d'anada i un altre de tornada al matí i un altre en tots dos sentits a la vesprada

El coronavirus ha complicat que l'autobús s'òmpliga tots els dies d'alumnes com succeïa anys anteriors. En el curs 2020/2021 són molts els que mantenen classes semipresencials i poden prescindir d'alguns desplaçaments. Aquesta circumstància ha significat una important reducció del nombre d'alumnes que precisen aquest servei a l'hora de desplaçar-se.

El minvament d'aquests ingressos ha provocat que l'empresa no puga assumir el cost del servei. Per això, tant l'Ajuntament de Biar com el de Villena han decidit contribuir amb una ajuda que pal·lie la situació de dèficit econòmic i es puga mantindre la línia.

Referent a això, Martínez ha subratllat que “creiem necessari realitzar aquest desemborsament per a mantindre un servei que de no ser per l'acord, aquesta mateixa setmana s'haguera cancel·lat”. “Secundar i facilitar l'accés als veïns de Biar als estudis universitaris és una de les prioritats d'aquest Ajuntament”, ha indicat l'alcaldessa.

L'article té 45 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).