Imprimir aquesta pàgina

El castell i el museu de Biar reobrin les seues portes al públic

Castell de Biar Castell de Biar Ajuntament de Biar

Les normes imposades en la nova normalitat restringeixen l'aforament i obliguen a una major neteja i desinfecció en aquests recursos patrimonials.

NP. 05/07/2020. Quatre mesos després del seu tancament motivat pel coronavirus, el castell i el Museu Etnogràfic Municipal de Biar van reobrir les seues portes el divendres 3 de juliol. Amb aquest motiu, des de la regidoria de Turisme de Biar s'han dissenyat plans de contingència seguint les normes i mesures publicades en els manuals de l'Institut de Qualitat Turística Espanyola per a oficines de turisme, museus i monuments. Seguint aquestes pautes, s'han instal·lat mampares de metacrilat en els taulells d'atenció a més de dispensadors de gel hidroalcohòlic per als visitants i treballadors. A més, es recorda que l'ús de la mascareta és obligatori per a entrar al castell i al museu així com s'ha incrementat la neteja, desinfecció i ventilació de les diferents sales.

Les visites al castell queden reduïdes a un màxim de 16 persones a la torre, quatre per planta. També s'ha restringit l'aforament al pati d'armes a 40 persones. En total, només 56 persones podran visitar la fortalesa al mateix temps, una xifra que garanteix la distància interpersonal mínima sense problemes. L'horari d'obertura fixat és de dimecres a diumenges de 10.15 a 13.45 hores. Per a visitar el castell els dilluns i dimarts o en horari de vesprada és necessari cridar amb antelació per telèfon a l'Oficina de Turisme de Biar. A més, les persones que ho visiten hauran de complir amb les normes de seguretat i higiene que imposa la nova normalitat.

D'altra banda, en el Museu de Biar, l'aforament permés és de 24 persones. L'horari d'obertura és el mateix que l'estipulat per a les visites al castell, de dimecres a diumenges de 10.15 a 13.45 hores. Per a visitar el castell els dilluns i dimarts o en horari de vesprada és necessari telefonar amb antelació a l'Oficina de Turisme de Biar.

Així mateix, i després de la retirada dels fullets i catàlegs promocionals en paper, els visitants tindran a la seua disposició el material promocional en els dispositius mòbils a través de la web de Turisme Biar www.turismobiar.com i de l'ús dels codi QR. El regidor de Turisme Roberto Díez indica que “d'aquesta manera, no sols s'incrementarà la seguretat, sinó que també es reduirà l'impacte mediambiental de les visites amb un menor lliurament de material en paper”.

L'Oficina de Turisme (96 581 11 77) ha rebut en les últimes setmanes diverses consultes, tant presencials com via telefònica o e-mail, preguntant sobre la reobertura dels monuments i museus i s'han registrat les primeres sol·licituds de reserves de turistes que han triat Biar amb un dels destins preferits per a realitzar les primeres escapades.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Articles relacionats (per etiqueta)