• Inici
  • Societat
  • El govern central accepta estudiar canvis en el reglament de la pólvora dels Moros i Cristians

El govern central accepta estudiar canvis en el reglament de la pólvora dels Moros i Cristians

| Eduard Garcia Molina | Societat
El govern central accepta estudiar canvis en el reglament de la pólvora dels Moros i Cristians

Com és sabut ahir mateix s'havia de celebrar la festivitat de Sant Vicent a Biar, actes que no es van poder celebrar per la situació actual i que es van haver de substituir per la programació dels mitjans de comunicació locals i comarcals, així com originals iniciatives en les xarxes socials per commemorar de forma diferent la festa.

Val a dir que sobre que el polèmic tema de la pólvora ha arribat als diferents estaments governamentals, concretament a les Corts Valencianes i al govern estatal, on el diputat de Compromís i president de la Comissió d’Educació i Cultura de les Corts, Jesús Pla, ha mostrat la seua satisfacció perquè el govern espanyol ha donat llum verd al congrés espanyol per a estudiar la modificació del reglament sobre l’ús de la pólvora en les festes de Moros i Cristians, segons s'informa des de Vilaweb Ontinyent.

‘En temps tan complicats com els que vivim amb la pandèmia que ens afecta, rebre notícies positives com aquesta suposa un alé dins el món fester que, per aquestes dates, en moltes poblacions ara celebrarien les festes de Moros i Cristians’, ha apuntat Pla en un comunicat.

Ha explicat que a la pregunta presentada pel senador de Compromís Carles Mulet sobre el canvi en el reglament de la pólvora, el Ministeri de l’Interior ha comunicat que no hi ha cap inconvenient a estudiar la possibilitat de simplificar els tràmits per a l’ús de la pólvora.

Pla ha afirmat que ‘s’ha mostrat favorable a permetre, per a totes les festes que empren l’arcabusseria, un temps màxim per a la custòdia de la pólvora per part dels i les participants de 96 hores’.

‘I en cas que els actes festius tinguen una duració inferior, es limitaria la custòdia a la duració d’aquells actes, sense fer distinció del nombre de participants’, ha afegit.

‘Des de Compromís continuarem treballant al costat del món fester per a aconseguir i fer realitat les seues reivindicacions, sempre dins els marges permesos per la legislació i quan hi haja possibilitat de modificar-la’, ha conclòs.

L'article té 42 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).