• Inici
  • Societat
  • Biar rebrà 6.500 € per part de la Generalitat per combatre el coronavirus

Biar rebrà 6.500 € per part de la Generalitat per combatre el coronavirus

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar rebrà 6.500 € per part de la Generalitat per combatre el coronavirus

Segons es decretar a primers de mes per part de la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives Mónica Oltra Jarque i s'ha publicat en el DOCV, s'han decretat una sèrie d'ajudes als ajuntaments per paliar els efectes de la pandèmia entre la població més feble.

Com es pot llegir en el DOCV de 4 d'abril d'enguany "aquest decret té per objecte establir les normes reguladores per a la concessió directa, amb caràcter excepcional, de subvencions per a reforçar les polítiques socials i d’atenció a persones i famílies, especialment aquelles en situació de major vulnerabilitat que serà diagnosticada per les persones professionals dels equips d’atenció primària de serveis socials, en particular les persones majors; en situació de dependència; sense llar; famílies monoparentals; xiquets i xiquetes afectats pel tancament de centres educatius, tot això en el marc de la situació excepcional derivada de la Covid-19".

Les subvencions que s’atorguen per concessió directa per a l’any 2020 ascendeixen a un import global d’11.553.770,00 euros a nivell de País Valencià, amb càrrec a la línia de subvenció habilitada a aquest efecte dins del programa pressupostari 313.10, «Serveis socials».

Seran beneficiàries de les subvencions regulades per aquest decret les entitats locals que figuren en l’annex, desglossant la quantia total en dos conceptes: a) Crèdits destinats a prestacions bàsiques de serveis socials. b) Crèdits destinats a garantir el dret bàsic d’alimentació de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat, com es pot llegir en el Document Oficial.

En el cas de Biar són un total de 6.597 €, dels quals 5.163 € seran destinats a prestacions econòmiques individualitzades dels veïns i veïnes que es troben en un moment de vulnerabilitat, 1.177 € per al Servei d'Atenció Domiciliària i 285 € per al Fons d'Alimentació Infantil.

L'article té 33 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).