• Inici
  • Societat
  • El 30% dels nostres lectors i lectores opten per celebrar les Festes de Maig l'any que ve

El 30% dels nostres lectors i lectores opten per celebrar les Festes de Maig l'any que ve

| Eduard Garcia Molina | Societat
El 30% dels nostres lectors i lectores opten per celebrar les Festes de Maig l'any que ve

Amb la cancel·lació de les Festes de Maig per part de l'Ajuntament de Biar seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i la prohibició d'eixir al carrer per l'Estat d'alarma decretat pel Govern espanyol, Estat que possiblement es prorrogue més enllà del 25 d'abril, des de Biar Digital vam voler formular una pregunta als nostres lectors i lectores sobre les seues preferències pel que fa a la celebració de les Festes de Maig.

Val a dir que ha sigut una enquesta amb una gran participació, ja que un total de 900 veïns i veïnes s'han pronunciat en la nostra web, entre els quals l'opció majoritària amb el 35% (315 vots) ha sigut celebrar les Festes en el pont d'Octubre, posat que el 9 d'Octubre, Dia del País Valencià, cau divendres, i el 12 d'Octubre, festiu també, cau dilluns, lògicament.

La segona opció que més suport ha rebut entre els lectors i lectores que han participat en l'enquesta ha sigut la de celebrar les Festes en els dies habituals del 10 al 13 de Maig però l'any que ve, en 2021. Sembla que per a 267 persones que han representat el 29'73% això de desfilar per la torreta en octubre o setembre no s'ho imaginen.

Finalment, la tercera opció amb major percentatge de vots ha sigut la de fer coincidir les Festes de Maig amb la Festeta de Setembre, opció que no deixa de tindre una vessant curiosa, ja que com sabem coincidiria amb l'inici de les Festes de la veïna localitat de Villena, a qui el dia 12 de Maig se li cedeix la Mahoma. Cal dir també que l'opció de realitzar les Festes enguany però en una altra data només ha recollit un centenar de vots sobre els 900 que figuren en l'enquesta, un percentatge per tant de l'11%, mentre que a penes el 2'30% de les persones que han votat han indicat que els és indiferent el tema sobre el que hem volgut consultar.

En tot cas a ulls dels resultats tenim pràcticament un 70% dels vots que sí que apostarien per la celebració de les Festes de Maig en este accidentat any 2020, tot i que no hi ha quòrum sobre la data de celebració.

L'article té 27 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).