• Inici
  • Societat
  • Biar cus una cadena solidària per a protegir a qui està en primera línia de batalla

Biar cus una cadena solidària per a protegir a qui està en primera línia de batalla

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar cus una cadena solidària per a protegir a qui està en primera línia de batalla

La xarxa de voluntaris i voluntàries impulsada per l'Ajuntament fabrica 5.000 màscares i 1.000 bates.

Particulars, empreses i associacions s'uneixen per a plantar cara a la pandèmia.

Quaranta-dos voluntàries de Biar han cosit i embossat 5.000 màscares i 1.000 bates per a protegir al personal sanitari i als veïns del seu municipi per fer front al coronavirus. De diferents professions i de diferents edats, el seu llaç d'unió és aportar un granet d'arena per a plantar cara a la terrible pandèmia. Així, punt a punt Ana, Paloma, Paqui, Elvira, Lola, M. Carmen, Loli, M. Carmen, Juani, Carmen, Maruja, Isabel, Tere, Silvia, Fina, Isabel, Paqui, Tere, Ana, Virginia, Carmen, Tere, M. José, M. Pilar, Rosi, Esther, Juli, Lola, Ángeles, Nuria, Francisca, Pepi, Paco, Lola, M. Carmen, Adela, Lliurada, Tere, Virtu, Ana, Luisa, Toñi i M. José han creat un taller de costura -cadascuna a la seua casa per a mantindre el confinament- amb l'objectiu de solucionar en la mesura de les seues possibilitats l'escassetat de material sanitari.

El taller de costura improvisat ha comptat amb la direcció de María José Valdés, una modista de Biar que ha passat d'hilvanar vestits de moros i cristians a crear els patrons i tallar les teles per a confeccionar les bates.

032

Així mateix, David i Tomás s'han sumat a esta iniciativa amb les seues impressores 3D. Els dos makers han fabricat més de 100 pantalles protectores, que s'han distribuït per diferents de centres de salut, en els comerços locals i s'han entregat a la Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

Costureres i makers són el primer eslabó d'una xarxa de voluntaris i voluntàries que han aconseguit posar en marxa una gran cadena solidària impulsada per l'Ajuntament de Biar. Calia unir forces. L'alcaldessa, Magdalena Martínez, indica que “portem més de 3 setmanes treballant i es continuarà pels nostres sanitaris i els que treballen en residències, pels que estan en primera línia de batalla”.

L'entramat solidari a més de mans ha necessitat cames per a repartir les màscares als veïns de Biar amb l'objectiu que es complisca amb la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i s'isca al carrer protegits enfront del COVID19. Teresa, Antonio, Ainhoa, Ángela i Rafael han visitat porta a porta les cases de Biar repartint-les.

El treball dels voluntaris i voluntàries ha travessat les fronteres de la comarca. L'alcaldessa indica que “hem rebut una telefonada de l'Hospital General d'Alacant perquè els donem algunes bates i li hem dit que les tindran”. “De fet ja hem enviat les primeres”, assegura.

Mans per a cosir, peus per a repartir i impressores 3D per a crear les pantalles són fonamentals a l'hora de posar en peus la improvisada estructura solidària, que empreses i associacions han possibilitat gràcies a les seues donacions. Mª José Valdés Modista, Publishoes,S.L (Almansa), Herartex, Càritas Santiago Apóstol (Ibi), Gráficas Amorós, Cooperativa Elèctrica de Biar, Energies Renovables del Vinalopó, S.L, Supermercat San Cristóbal, Supermercat Spar, Pescateria Angelines, Rafaela Maestre, Les Quatre Estacions, Luisa Rico han donat diners i material per a la confecció de les màscares i les bates.

033

Aportacions que han complementat associacions i entitats locals com les comparses de Blanquets, Blavets, Estudiants, Maseros, Moros Vells, Moros Tariks i Moros Nous. Així mateix han volgut formar part d'esta iniciativa la confraria Ntra. Sra. de Gràcia, el Grup de Cors i Danses de Biar, l'Associació Reconco, el Centre Excursionista de Biar, l'Associació Sagueta Nova, l'Associació de Pensionistes de Biar i Coral Veus Noves.

Així, més de 40 costureres, dos makers, cinc joves voluntaris/es, tretze empreses i catorze associacions s'han bolcat a ajudar als altres i han aconseguit portar el material sanitari al Centre Salut de Biar, al Centre Integrat Villena, Centre Salut Villena, al Centre Padre Manjón Elda, al Centre Acacias Elda, a l'Hospital d'Elda, al Centre Residencial Persones Discapacitades Peña Rubia, a l'Asil de Villena, a la Residència Capblau de Sant Joan, SAMU, la Residència Onil, l'Hospital Clínic de València i l'Hospital General d'Alacant.

L'alcaldessa apunta que “el treball de l'Ajuntament ha consistit en coordinar i gestionar el treball perquè la cadena fluïsca”. Així mateix apostilla que “la nostra aportació és ínfima respecte al que han realitzat els voluntaris i empreses que han fet possible este moviment solidari i per això, no ens cansem de donar-los les gràcies”. Martínez insisteix que “a més ens han arribat l'agraïment d'hospitals i centres de salut així com peticions de moltes residències en les quals treballen veïns de Biar”.

L'article té 35 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).