Previous ◁ | ▷ Next

Organitzant la solidaritat per combatre la pandèmia del Covid-19 a Biar

De la nit al matí la ciutadania s'ha vist sorpresa per la pandèmia del coronavirus veient restringits els seus moviments o rutines, especialment per a les persones més majors i amb l'entrada de l'Estat d'alarma decretat pel Consell de Ministres del passat dissabte.

Una mesura molt restrictiva per tal de que gran part de la població es quede a les seues cases i que la pandèmia no continues estenent-se i saturant també els serveis sanitaris. Val a dir que a partir d'esta situació un grup de joves -cap d'elles i ells arriba als 30 anys- han posat en marxa una iniciativa solidària a la nostra localitat.

Organitzats i organitzades a través d'un grup de WhatsApp consisteix en que persones majors, persones amb malalties o bé persones que formen part dels grups de risc puguen avisar telefònicament a algun dels xics i xiques que en formen part del grup per tindre determinades ajudes com ara anar a comprar al supermercat, anar a la farmàcia, traure a la mascota a passejar, etc... esta iniciativa s'està portant a terme de forma desinteressada per este grup de joves i intenta facilitar estos dies complicats als nostres majors especialment.

D'altra banda, segons s'assegura per part dels i les responsables de la iniciativa solidària estan seguint-se els protocols que marquen les Autoritats Sanitàries, com ara utilitzar guants, no entrar en contacte o fer-ho a una distància prudent amb altres persones, no tocar els diners si no és amb guants -també es recomana l'ús de les targetes de crèdit per part de les autoritats-, rentar-se de forma regular les mans amb aigua i sabó etc... Així mateix, per part dels i les joves també es compleixen amb les instruccions que marquen les autoritats governamentals des de l'inici de l'Estat d'alarma, com ara no eixir de casa sense un motiu justificat i si s'ha de fer cal que siga una persona soles, a l'igual que quan es condueix un vehicle a no ser que s'acompanye a alguna persona amb mobilitat reduïda o amb altres problemes de salut.

A continuació s'inquen els números de telèfon on es poden adreçar les persones interessades: 608 40 69 65 (Ainhoa), 657 780 386 (Toni) i 633 783 262 (Ángela). 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital 📌Si encara no reps els avisos del WhatsApp municipal t'indiquem com donar-te d'alta també. Biar belleza interior… https://t.co/f9jiorJxi9
7hreplyretweetfavorite
BiarDigital L'IES BIAR fa comarca també envia un missatge de suport al seu alumnat. https://t.co/KjwWAIrrLp
9hreplyretweetfavorite
BiarDigital Recordeu que podeu descarregar Biar Digital en paper per veure la vinyeta, consultar la columna de les associacions… https://t.co/LTZOdgcx2I
10hreplyretweetfavorite
BiarDigital Una bonica iniciativa per alleugerir este temps de confinament a l'alumnat del CEIP Mare de Déu de Gràcia. Biar bel… https://t.co/JcqN8OOA5g
10hreplyretweetfavorite

Enquesta

Joomla templates by Joomlashine