Previous ◁ | ▷ Next

La Plataforma de Jubilats i Pensionistes de Biar porta a València la reivindicació d'unes pensions justes

La Plataforma Local per la Defensa del Sistema Públic de Pensions de Villena es va desplaçar dilluns passat 16 de desembre a València per a assistir a la concentració que es va realitzar enfront de les Corts Valencianes.

La concentració es va realitzar en el marc d'una mobilització que es va dur a terme enfront dels parlaments autonòmics de tot l'Estat espanyol amb la finalitat d'exigir als polítics de totes les comunitats autònomes un compromís ferm amb el Sistema Públic de Pensions i amb totes aquelles polítiques d'àmbit nacional i autonòmic que afecten pensionistes i dependents.

A la concentració van acudir representants de vint col·lectius i plataformes de pensionistes de diferents ciutats d'Alacant i València que es van manifestar enfront de les Corts Valencianes. En el transcurs de l'acte reivindicatiu les portaveus de la Coordinadora Autonòmica van fer lliurament a tres representants dels partits del Pacte del Botànic que conformen el Govern valencià d'una sèrie de documents en els quals es plasmen les exigències del moviment pensionista.

203

Membres de la Plataforma de Biar amb diferents representants dels grups del PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem de les Corts Valencianes

Així mateix van registrar l'entrada d'aquests documents per a la resta de partits del Parlament valencià.

En el document específic a la dona se'ls recorda als polítics la necessitat d'implementar mesures d'especial protecció que incloguen millorar les pensions no contributives i de viduïtat que aboquen a moltes dones a una existència precària, instaurar una renda mínima que garantisca una vida digna i millorar els plans contra la violència de gènere i els serveis socials d'atenció a les dones majors.

El segon document és una Proposta No de Llei (PNL) amb la qual la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions vol comprometre als governs autonòmics a promoure una iniciativa per a modificar la Constitució espanyola. Aquesta modificació consistiria a afegir a l'article 50, que fa al·lusió a les pensions, una sèrie de punts.

204

El primer punt inclouria específicament les situacions que ha d'atendre el Sistema Públic de Pensions: Vellesa, viduïtat, orfandat, incapacitat, invalidesa, etc. El segon fixaria les quanties mínimes de les pensions en el 60% del salari mig espanyol. El tercer asseguraria la revaloració anual de les pensions segons l'augment del cost de la vida. El quart punt fa referència a la necessitat de treballar progressivament en la reducció de la bretxa de gènere. Finalment, el cinqué punt parla de la necessitat de garantir el benestar dels pensionistes mitjançant un eficaç sistema de serveis socials, de salut, habitatge, cultura i oci.

En la mateixa PNL s'inclou la modificació de l'article 53.2 de la constitució perquè qualsevol ciutadà puga defensar-se davant els tribunals dels incompliments que pogueren produir-se per part dels governs en relació amb el que s'estableix en l'article 50.

205

Una vegada acabat l'acte amb el lliurament d'aquests documents, els congregats enfront de les corts valencianes es van dirigir en manifestació fins a l'ajuntament de València on es va donar lectura a un manifest i va finalitzar sobre les 13.30 hores la mobilització que havia arrancat a les 11.30 del matí.

206

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital De què moren els biaruts i biarudes? https://t.co/WRMP2qlD2Y
17hreplyretweetfavorite
BiarDigital Primera entrevista a Magdalena Martínez des de que torna a ocupar el càrrec d'alcaldessa. @Biarsensacion https://t.co/PnyFBgXGVi
BiarDigital En les papereries-llibreries de Biar trobareu el nou exemplar de Biar Digital en paper. https://t.co/DlPXjgdBMA
BiarDigital Nova secció dins de l'espai IES Digital, Internet segura. https://t.co/kIHQCuYick

Enquesta

Molt positiu - 12.2%
Positiu - 9.8%
Regular - 12.2%
Negatiu - 22%
Molt negatiu - 34.1%
Indiferent - 9.8%

Han votat: 41
Enquesta tancada on: Novembre 11, 2019
Joomla templates by Joomlashine