Una vegada més per l'erradicació de la violència masclista

| Eduard Garcia Molina | Societat
Una vegada més per l'erradicació de la violència masclista

El passat dimarts 25 de Novembre, Dia Internacional per l'eradicació de la violència masclista, Biar va tornar a eixir al carrer per exigir la fi d'esta xacra. Desenes de persones convocades per l'Associació Feminista Flama Violeta i l'Associació de Dones de Biar consumidors i usuaris es concentraren a partir de les huit de la vesprada en la plaça de l'Ajuntament de Biar, on es va realitzar la performance de sabates roges per les 94 dones assassinades en el que va d'any a l'Estat espanyol, també es va llegir per part de Mayte Salguero un poema composat per ella mateixa, "Nadie puede", finalment, es va llegir un manifest per part d'algunes integrants de les entitats convocants, lectura que va donar lloc a un minut de silenci per les víctimes de la violència masclista i les seues famílies.

01

Comunicat Emergència Feminista El 25N la seva firma, el seu compromís

El passat 20 de setembre, la nit i els carrers es van fer violeta, com denúncia i protesta davant d'un estiu de barbàrie. El feminisme de nou responia davant els assassinats masclistes i el terror sexual, declarant l'Emergència Feminista.

A l'Estat Espanyol, comptem amb lleis pioneres en igualtat i per l'erradicació de la violència de gènere, a més d'un Pacte d'Estat firmat al 2017. No obstant això, a les dones se'ns restringeixen diàriament els nostres drets i llibertats. El dret a viure, el dret a ser ames dels nostres cossos, a la nostra llibertat i integritat sexual, el dret a caminar tranquil·les pel carrer, el dret a no tindre por, en definitiva, el dret a una vida lliure de violència masclista. Ho vam avisar, estem en Estat d'Emergència, en el que duem de 2019, ja han assassinat a tantes dones com en tot el 2018. Segueixen augmentant les denuncies per violència sexual, els nostres cossos segueixen sent violentats, abusats, cosificats, venuts. Ja n'hi ha prou!

02

Aquest comunicat va dirigit a la classe política. Senten el nostre dolor, no estem totes. No seguiu mirant cap a altre costat, no sigueu evadint la responsabilitat del compliment legislatiu, no sigueu normalitzant la violència de gènere, ni permitint que es pose en dubte la seva existència, això és violència institucional.

Milers i milers de dones van fer possible la Nit Violeta, amb més de 270 convocatòries repartides per tota la geografia espanyola. Ara us toca a vosaltres estar a l'altura, el 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, ja no ens serveixen llaços violeta. No és dia per a les seves fotografies, ni els seus actes oficials, ni els seus minuts de silenci, ni els seus discursos buits, és dia de compromís i responsabilitat política.

04

Exigim que l'erradicació de la violència de gènere siga una qüestió prioritària en l'agenda política. Està en joc la vida de les dones, som la mitat de la població.

El 25 de novembre el moviment feminista vos estarà esperant. Als nostres carrers i places, en aquelles que vam fer violeta, les convoquem a què es comprometen amb una firma pública al compliment íntegre de les nostres exigències.

Tenen una responsabilitat política amb la generació de dones a les que se'ls ha promés la igualtat reial. Assumiu el vostre compromís firme i imminent amb la justícia, amb la llibertat, amb la igualtat. Ja apleguen tard.

05

El 25 N EXIGIM EL COMPROMÍS IMMINENT, FIRME I REIAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

*No pactar amb organitzacions, ni partits polítics que neguen l'existència de la violència de gènere i que suposen un perill reial de retrocés en els drets civils i jurídics de les dones.

*Ampliar el concepte de violència de gènere acord amb lo estipulat en el Conveni d'Estambul mitjançant les oportunes modificacions normatives. Que, en tant s'amplie el concepte de violència de gènere a tots els tipus de violència contra les dones continguts en el Conveni d'Estambul, exigim que la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere reculla en les estadístiques, de forma oficial, les dades referides de forma ampliada a tots els tipus de violència contra les dones.

06

*Realitzar totes les actuacions possibles amb la finalitat de garantir els mitjans materials i humans adequats per a sensibilitzar, conscienciar i formar a la societat en el seu conjunt sobre la gravetat de la violència de gènere i la imprescindible necessitat democràtica de la seva erradicació.

*La revisió immediata del grau del compliment de les mesures contingudes en el Pacte d'Estat contra la violència de gènere i de totes aquelles contemplades en la Llei Orgànica 1/2004 de Mesures de Protecció Integral contra la violència de Genere que ara com ara no s'han complit. Exigint que es reuna amb caràcter d'urgència la Comissió de seguiment i avaluació dels acords del Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

*Adoptar de forma immediata quantes iniciatives legislatives siguen necessàries per a tramitar les modificacions normatives requerides per al compliment del Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

07

*Garantir la dotació pressupostària adequada i suficient per a donar compliment a les mesures de prevenció de la violència de gènere i de protecció i recuperació de les víctimes contingudes en la Llei Orgànica 1/2004 de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere i en el Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

*Reforçar i garantir l'obligatorietat de formació en igualtat dels operadors jurídics amb la finalitat de que la normativa s'aplique i s'interprete amb perspectiva de gènere.

*Establir un currículum obligatori en coeducació i una educació afectivasexual d'integral en tots els nivells educatius, en tot el territori de l'Estat, amb la finalitat de garantir l'educació en la igualtat entre homes i dones i en el respecte als drets i llibertats fonamentals.

10

*Crear amb caràcter urgent la Taula de Coordinació Estatal sobre violència sexual, com recull el punt 183 del Pacte d'Estat contra la violència de gènere. I fer-ho acompanyat d'una calendarització dels objectius de la mateixa així com un sistema d'avaluació clara per a comprovar el seu compliment.

*Crear una subcomissió d'estudi de la violència sexual, associada a la Comissió d'Igualtat del Congrés dels Diputats; amb especial atenció en l'adolescència i etapes més joves, així com l'ús de les TICs, adoptant l'estudi a la realitat vigent en l'Estat Espanyol en 2019.

Fotografies: Josefina Molina Molina

11

12

13

14

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

L'article té 7 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).