Un grup de pensionistes de Biar es sumen a les manifestacions de Madrid per unes pensions dignes

El passat dimecres 16 d’octubre cinc persones de Biar enfilaven cap a Villena per agafar un bus que posava direcció a les 5 de la matinada cap a Madrid. El grup, format per membres de la Plataforma de Jubilats i Pensionistes local, tenia l’objectiu de sumar-se a la manifestació convocada per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE) per unes pensions “dignes, públiques i amb garanties de futur”. Els manifestants van arribar a Madrid des de totes les parts de l’Estat, amb destacat protagonisme de dues columnes que ho van fer a peu des de nord i sud, Bilbao i Rota. Les marxes van eixir a finals de setembre i van finalitzar el 15 d’octubre a la capital.  

La manifestació, amb el suport de 280 plataformes locals, va arrencar a caminar a les 11 per anar de la Puerta del Sol al Congrés dels Diputats. Sota el lema “Governe qui governe, les pensions es defensen” els jubilats van protestar preocupats pel que consideren “un atac des dels àmbits polític i principalment econòmic” i van avisar que, si no ho eviten, acabarà en la privatització del Sistema de Pensions Públic (SPP).

Tot i els milers de persones assistents, Toni Albero, un dels cinc jubilats que va partir des de Biar, considera que moltes persones no han pogut acudir per les dificultats amb que s’han trobat, com “persones al seu càrrec, familiars més majors o xiquets”. A més, diu, als qui han anat els ha suposat un “gran esforç”.

Albero  destaca que manifestar-se ha servit al moviment per “parlar amb altra gent i trobar un sentiment comú”. Quan ho van proposar a les assemblees que celebren fins i tot es van plantejar sumar-se a una de les columnes que anava caminant a Madrid. Segons explica el biarut, a la manifestació hi havia “banderes de tot tipus” i no es mirava “de quin costat” era cadascú.

Quan la columna va arribar a les portes de la Cambra Baixa, bona part dels jubilats van abandonar, de manera simbòlica, les sabates que havien calçat durant les marxes a la vista dels lleons que custodien l’hemicicle. Una vegada acabada la manifestació, els portaveus de la COESPE van registrar al Congrés un document amb les principals reivindicacions del moviment a curt, mitjà i llarg termini resumides en els següents punts:

  • Blindar les pensions com un dret fonamental en la Constitució Espanyola.
  • -        Revaloritzar les pensions per llei amb l’IPC real.
  • -        Igualar la pensió mínima amb el salari mínim interprofessional (900 euros)
  • -        Una sanitat pública i de qualitat, sense copagaments.
  • -        Residències suficients per a la tercera edat, públiques, accessibles i de qualitat.
  • -        Derogació de les dues últimes reformes laborals i de pensions.

La COESPE, que es defineix com un moviment apartidista però no apolític, ha considerat d’èxit la manifestació en un comunicat de premsa. La coordinadora valora positivament el grau d’assistència però sobretot “el sentit de consciència que s’ha alçat a tota Espanya” i “la solidaritat entre pobles i comunitats”.

A pesar de les bones sensacions, els pensionistes han avisat que no van a parar d’ocupar el carrer fins “conquerir lleis que garantisquen les pensions” en les condicions que demanen. En aquest sentit, Albero diu que confia en el moviment però que aconseguir aquests objectius dependrà de “la voluntat política de qui governe”.  A mode de valoració, el portaveu dels pensionistes de Biar explica que ha pagat la pena manifestar-se a Madrid per “arreplegar moral i adrenalina” però avisa, “esta lluita es fa per tots i totes, si perdem les pròximes generacions ho passaran malament”.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital D'altra banda s'haurien registrat quatre altes mèdiques. @GVAsanitat https://t.co/nlbAwpVZHV
18hreplyretweetfavorite
BiarDigital En total, #Biar compta amb 11 entitats reconegudes per aquest certificat de qualitat. @Biarsensacion, @GVAturisme,… https://t.co/r4gG3Jiy6z
BiarDigital L’equip mèdic hauria administrat sèrum en compte de la vacuna a 25 persones no identificades d’un torn de 38.… https://t.co/pGrP6EKeA1
BiarDigital Trenta anys després, a través de notes de premsa, fotografies i del relat de les activitats, han deixat plasmat la… https://t.co/hIiSpebc6I

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com