[IES Digital] SESSIÓ MATINAL AL PRINCIPAL Amb Tic-Tac, d’Albena Teatre

| Eduard Garcia Molina | IES Digital

Albena teatre és una companyia teatral formada pels valencians Carles Alberola i Toni Benavent l’any 1994. En aquests anys han realitzat més de dues mil representacions i han rebut més d’una cinquantena de premis, per tots els espectacles, curts i sèries televisives. Anteriorment, per separat o conjuntament, Carles i Toni feia anys que treballaven en diverses companyies i projectes escènics. Alberola, s’encarregaria de l’autoria dels texts i de la direcció d’espectacles, participant també com a actor en alguns d’ells, i Benavent, es responsabilitzaria de la gestió, producció, promoció i distribució. Tot i ser uns grans productors teatrals, no els coneixem tan sols per això, hui en dia hi ha moltes sèries televisives de la seua mà i que tots coneixem com: Els Bíters junt amb Homo Videns Produccions, Açò és un Destarifo, i La Forastera, juntament amb Nakamura Films. Totes elles en valencià i televisades al canal en valencià À Punt. A més d’aquestes actuals abans a l’antic Canal 9 s'emetien algunes de les seues produccions com Socarrats. Són important per a la literatura valenciana, ja que aposten per produccions cent per cent valencianes i lluiten per a aconseguir-ho tot i que moltes vegades els ha costat poder representar moltes d’aquestes creacions.

039

La nostra experiència comença quan la nostra professora de valencià, Laura Barberà, ens va comunicar un dia a classe que el dia nou de gener, just l'endemà de tornar de vacances de nadal, aniríem a veure una obra teatral al Principal de València. Tots vam quedar un mica estranyats, ja que som una generació que no solem anar al teatre. No sabíem bé com podria ser l’obra teatral TIC-TAC.

Ara sabem que TIC-TAC és una comèdia musical, una producció totalment valenciana i els temes més importants que tracta són la importància de viure i el pas del temps. A més també tracta temes com la traïció, l’amor, la mort i la reconciliació. Aquesta comèdia teatral naix de la mà de Carles Alberola, el qual ha dirigit i hi actua, per Pasqual Alapont i per Rodolf Sirera, dos dramaturgs destacats del panorama teatral valencià. El repartiment es compon de quinze autors, Carles Alberola, Ramón Rodenas, Noemí Lira, Álvaro Báguena, Tony River, Cristina Fernández, Pintado, Manuel Maestro, Silvia Rico, Víctor Lucas, Mary Porcar, Carmen Peinado, Ana Burguet, Josep Zapater i Noèlia Pérez. Aquests dos últims a més d’actuar s’encarreguen de la direcció musical i arranjaments.

 040

Una vegada al Principal de València i els llums apagats va començar la representació teatral. Val a dir que abans d'assistir al teatre teníem incertesa del que anaven a veure però l’obra va impressionar. L’experiència de veure una obra de tal nivell escenogràfic fou molt gratificant i aquesta en concret la veuríem una vegada darrere l'altra. I com no, si ha rebut el Premi Max, al millor espectacle musical, i el Premi Túria, al millor espectacle teatral. No ens esperàvem que els actors foren capaços de fer-nos gaudir tant d’aquesta comèdia musical. Una vegada finalitzada l’actuació els actors es van reunir a l'escenari per fer un col·loqui amb nosaltres. Durant una bona estona, les actrius i els actors van contestar amb tota sinceritat i es van mostrar d’una manera molt propera a nosaltres oferint-nos confiança per a preguntar el que volguérem. Ens van contar com són els càstings i les proves per a actuar en aquesta obra. Ens van parlar de les característiques dels seus personatges i van confessar quin personatge els haguera agradat fer si no hagueren fet el seu, inclòs ens van confessar quant de temps tarden a preparar aquesta obra. Per tant, tot i el nostre desconeixement del món teatral, els prejudicis que podem tenir els jóvens com que és avorrit o que preferim el cinema, anar a una representació teatral professional com aquesta ens mostra que el teatre és un art molt complet i gens avorrit.

 042

Amb tot, també ens agradaria destacar d’aquesta excursió la foto que ens vam fer amb el director Carles Alberola, que, just abans de tornar-nos-en, va tindre l’amabilitat de saludar-nos, és una persona molt agradable. I ja per tancar el nostre article, d’aquesta experiència ens quedaríem en tot el que va ser l’excursió. Vam gaudir d’una obra teatral que cap de nosaltres haguera vist si no haguera sigut per aquesta eixida. La companyia també va ser destacable perquè… Què hi ha millor que fer una sortida de l’institut amb els teus companys?

041

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

L'article té 6 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).