Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] "Un fil morat", per Àngels Castelló i Estefanía Giménez

Fotografies: Visita de l'Associació Dones de Biar, Usuaris i Consumidors a l'IES Biar i visita a Madrid per part dels alumnes a la Trobada 'Madejas por la Igualdad' Fotografies: Visita de l'Associació Dones de Biar, Usuaris i Consumidors a l'IES Biar i visita a Madrid per part dels alumnes a la Trobada 'Madejas por la Igualdad'

Com les parques que filaven la vida de les persones, les Dones de Biar teixeixen la igualtat. Agafen una madeixa de llana i la transformen en una bufanda, i a poc a poc han aconseguit ja quasi 6000 metres. Clar que no estan soles. Arreu del món hi ha associacions feministes que defensen la seua causa amb unes agulles i fil.

Nosaltres, alumnes de l’IES Biar, vam conéixer el projecte l’any passat, quan un grup de dones es van presentar en una de les nostres classes amb un muntó de llana entre les mans. Tenien pensat enseyar-nos a teixir. Encara que en un principi no ens ho vam prendre seriosament, després de dos sessions amb elles, els alumnes i les alumnes ens vam convertir en vertaders addictes a la creació de pedaços de llana entrecreuada. A canvi i per donar-los les gràcies, els vam introduir en el món de la tecnologia, resolent-los dubtes informàtics. Quid pro quo.

05

Enguany aquest propòsit que es van oferir a desenvolupar les Dones de Biar ha continuat. Podem dir orgulloses que des de l’associació ens van convidar a participar en el viatge que van fer a Valdemoro el passat dissabte 10 de novembre.

Ens vam alçar a les 3:30 del matí sense saber massa bé què era el que anàvem a fer allí, en aquella ciutat coneguda més per la seua proximitat a la capital que pel seu nom. Només érem uns pocs representants de l’institut, però molt ben acollits per aquelles dones que ens havien ensenyat a teixir.

02

Finalment el motiu que ens havia reunit allí, era una xarrada feminista, on es tractaren temes com la violència de gènere, la igualtat entre homes i dones o els motius pels quals és necessari ser feminista. Ens vam sorprendre en veure que hi havia una gran quantitat de gent major, educada en una societat molt més masclista que l’actual, que reivindicava una actitud de protesta contra aquesta realitat tan descompensada. Cal dir que nosaltres també hi vam participar, llegint un breu text on exposavem com ens sentíem davant la situació patriarcal que vivim hui en dia i felicitant el treball que tota aquesta gent fa durant els 365 dies de l’any.

Hi vam participar, vam conéixer a Isa, aquella que s’encarregava de coordinar el projecte i ens van acollir en aquella enorme família. Vam poder comprovar com l’ambient era fantàsticament cooperatiu, tots remàvem en la mateixa direcció. Vam compartir llàgrimes, abraçades, converses i un gran dinar. A més, vam formar part del documental que l’agrupació de les madeixes estava rodant per donar a conéixer el seu projecte arreu del món.

03

Així que hem de donar les gràcies, primerament, a l’associació de les madeixes, per haver-nos deixat participar en una iniciativa tan poderosa i gran com la seua. També, com no i amb especial afecte, a les Dones de Biar; elles ens han introduït en la seua tasca. Són dones que persegueixen els seus somnis, la llibertat, la igualtat. Volen aportar el seu granet d’arena, en aquest cas, en un dels problemes socials més greu de la nostra societat.

01

Per últim, ens cal aprofitar per fer saber que l’agrupació de les Dones de Biar acaba de posar en marxa un nou projecte. En aquesta ocasió s’uneixen a la lluita contra el càncer. Animen a tothom a participar-hi, elaborant coixins per tal de fer-los servir com a ‘’muletes’’ a aquelles persones que tenen càncer de pit. És per això que aniran als hospitals a repartir-los, a mostrar la seua col·laboració en aquesta causa que s’amaga però que afecta un gran nombre de dones.

06

De nou volem donar les gràcies a les Dones de Biar, per haver-nos enseyat el que feien, per haver-nos deixat participar en el projecte, per haver teixit una oportunitat de canvi, per haver fet endavant una idea, per haver-li donat forma a un somni. Pensem que la seua tasca és admirable i que s’ha de reconéixer. Han fet d’una madeixa de llana una lluita, tal i com les parques en feien vida.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital "Discúlpame", per Mayte Salguero https://t.co/j2zqxVfAnv
BiarDigital Valoració dels 100 primers dies de Govern Municipal: Compromís https://t.co/0iWNfYk0uP
BiarDigital Valoració dels 100 primers dies de Govern Municipal: Esquerra Unida https://t.co/LkZYt6UY4d
BiarDigital Els alumnes de l’IES Biar participen en un joc de rol sobre consum responsable https://t.co/2lHuMM5VQ2

Enquesta

Molt positiu - 12.2%
Positiu - 9.8%
Regular - 12.2%
Negatiu - 22%
Molt negatiu - 34.1%
Indiferent - 9.8%

Han votat: 41
Enquesta tancada on: Novembre 11, 2019
Joomla templates by Joomlashine