• Inici
  • Societat
  • El nom de Biar viatja fins a Viena amb el jove Xavi Martínez Hernández i Jorge Román Micó

El nom de Biar viatja fins a Viena amb el jove Xavi Martínez Hernández i Jorge Román Micó

| Eduard Garcia Molina | Societat
El nom de Biar viatja fins a Viena amb el jove Xavi Martínez Hernández i Jorge Román Micó

El passat 8 de juliol la capital d'Aústria va tindre la presència de l'Orquestra de Joves de la Província d'Alacant (OJPA), orquestra formada per joves d'entre 15 a 25 anys, i amb l'OJPA Aspirants, formada per xiquets i xiquetes d'entre 7 a 14 anys, on s'integra el jove biarut Xavi Martínez Hernández, orquestres que finalment han aconseguit el primer i segon premi, respectivament, en el prestigiós International Youth Music Festival "Summa Cum Laude" celebrat a Viena (Aústria), on han participat orquestres de tot el món.

05

El nostre jove veí i els xics i xiques de les nostres comarques han demostrat que el seu talent dóna els fruits esperats en este certamen mundial, on han sigut dirigits per Francisco Maestre, qui ha aconseguit el primer premi en la categoria d'Orquestres simfòniques, mentre que l'Orquestra d'Aspirants, sota la batuta de Juan Miguel Antón, ha aconseguit el segon en la mateixa categoria.Val a dir que no va ser l'única presència biaruda, ja que el nostre també jove veí Jorge Román Micó, també és integrant de l'Orquestra de Joves de la Província d'Alacant (OJPA).

Les dues formacions musicals han interpretat un exigent i variat programa en la Sala Daurada del Musikverein, on tots els anys l'Orquestra Filarmònica de Viena interpreta el conegut Concert d'Any Nou.

01

Una jove promesa de la música

Xavi va començar als 6 anys en la disciplina del violí, formant-se amb diferents professionals del sector. Als 8 anys va aconseguir la seua plaça en el conservatori d'Albacete per a continuar amb la seua formació.

02

L'any passat va realitzar una audició en l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA), i va aconseguir entrar en l'Orquestra de Joves promeses de la província (OJPA). Ara, a punt de complir els seus 12 anys, ha participat en el festival ‘Summa Cum Laude, International Youth Music Festival’ de Viena, obtenint el segon premi a nivell mundial amb l'orquestra de la OJPA de la província d'Alacant.

Actualment segueix cursant els seus estudis de violí, enguany entra en primer de professional en el conservatori de Villena i continua amb els seus assajos i concerts per la Comunitat Valenciana. Finalment, Xavi ha volgut dedicar este èxit a dos persones molt especials que no es troben entre nosaltres, com són la seua iaia Kiketa, "La marrisca" i el seu iaio Toni, "Pollastret" i com no a sa mare, Mª Luisa Hernández, qui també és músic, i son pare, Pepe Martínez, qui li han inculcat la passió per la música que està portant-lo tan lluny a la seua curta edat, i com no a la seua germana Grazia, actriu, qui també ha inculcat el seu germà en el món de la cultura.

03

06

L'article té 50 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).