Previous ◁ | ▷ Next

Diversitat Malva fa públic el manifest del Dia contra la LGTBIfòbia

Al marc acadèmic les agressions patriarcals i LGTBIfòbiques segueixen sent un una realitat, les persones del col·lectiu són una minoria oprimida pel sistema patriarcal i cisheteronormatiu que dia a dia pateix per l’estigmatització social. La nostra lluita, vinculada a la feminista, ha de ser una eina de transformació i combat en contra de qualsevol forma d’exclusió, agressió i opressió que impedisca viure la nostra sexualitat i identitat de manera lliure.

Des de Diversitat Malva LGTBI lluitem en contra de l’assetjament escolar que segueix vigent a les nostres aules, limitant la tranquil·litat a molts i moltes alumnes dels centres educatius arreu del País Valencià i d’altres territoris.

En primer lloc, demanem protocols que protegisquen a les persones del col·lectiu i a les alumnes (dones) de les agressions que poden ser ocasionades dins de l’àmbit acadèmic. En el sistema educatiu es toleren tant comentaris com agressions físiques a persones LGTBI, sense oportunitat de parar la  inseguretat que aquestes comporten. També demanem una metodologia pedagògica que ens eduque en igualtat i en el respecte a la diversitat per a poder visibilitzar i conscienciar sobre la nostra situació en l’àmbit social, i d’aquesta manera posar fi a la discriminació, els prejudicis i l’estigma que ens persegueix per ser el que som. És necessària una formació constant al professorat, qui manté l’autoritat i la clau educativa als nostres centres perquè no perpetuen comentaris i actituds LGTBIfòbiques en el seu discurs i metodologia pedagògica. I per últim també demandem una visibilitat oberta als espais públics que ens normalitze socialment.

En segon lloc, recordem a les víctimes per violència masclista i LGTBIfòbica, com en el cas de Thalía, Alan o Ekai. La vulnerabilitat del col·lectiu trans ens obliga a recolzar a les nostres companyes per a poder crear una marea amb l’objectiu de ser escoltades i respectades per tothom i acabar amb els assassinats ocults rere el suïcidi, assassinats a escala col·lectiva pel constant assetjament (verbal i físic) que suporten aquestes persones al llarg de les seues curtes vides. No oblidem tampoc el recent cas de “La Manada”, que ens va dur a omplir els carrers per a cridar en contra de la injusta sentència dictaminada pel jutge. La justícia patriarcal ens tanca, potenciant comentaris que culpabilitzen a la víctima de l’agressió i sentenciant als violadors amb penes de presó irrellevants amb el mal ocasionat. No estem soles, seguirem lluitant dia a dia per a poder arribar als nostres objectius trencant amb el patriarcat i el capitalisme que ens maltracta, ens viola i ens assassina sense pietat.

No ens quedarem callades, seguirem eixint als carrers, inundant-los dels nostres crits, inaugurant casals i ateneus per a fer la lluita de carrer nostra. Aquest desset de maig ens unim per tots i totes, llençant la cisheteronorma  i patriarcat a l’oblit de la cruel història de la humanitat. Volem una societat lliure de LGTBIfòbia, per nosaltres i per les que vindran!

Salut, sororitat i solidaritat!

També podeu llegir l'entrevista que vam fer al col·lectiu fa un any.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Augmenta la freqüència de trens regionals i MD Villena-Alacant amb connexió amb la UA a partir de hui dilluns… https://t.co/ZwQ97ZMuer
1hreplyretweetfavorite
BiarDigital Ángela Palazón Conca: "És important que mentalitzem als més menuts que el futbol pot ser de xics i de xiques"… https://t.co/ZQUOttRCQ7
22hreplyretweetfavorite
BiarDigital [fotos] Èxit en la celebració de la I Gala de l'Esport https://t.co/dgrx0wCROU https://t.co/HxIVwigC0f
BiarDigital "En ese cajón...", per Mayte Salguero https://t.co/5k90fh141D https://t.co/dSv6Klqrh0

Enquesta

Sí - 70.2%
No - 23.4%
Indiferent - 6.4%

Han votat: 47
Enquesta tancada on: Setembre 21, 2018
Joomla templates by Joomlashine